O tânără din Piatra-Neamț a câștigat titlul de cea mai frumoasă româncă din Italia


Asociaţia Românilor din Italia şi CCIRO Italia au organizat luni 26 decembrie 2016 evenimentul intitulat „Împreună pentru a ne cunoaște mai bine – Sărbători Fericite!”. Sala de spectacole Palacavicchi din Roma, cu o capacitate de 6.000 de locuri a devenit aproape neîncăpătoare, evenimentul marcând un record de prezență din partea spectatorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Irina Loghin, Gheorghe Gheorghiu, trupa „Bambi”, Daniel Iordachioaie, Vasile David, ansamblul folcloric „Dor Călător” şi ansamblul „Arţăraş” au cântat pentru românii cu dor de ţara natală din Italia. La începutul evenimentului, Moş Crăciun împreună cu spiriduşii săi au distribuit mii de cadouri, primind în schimb mesaje, scrisori, desene aduse de către copiii participanţi. Apoi, românii au avut parte de un program de „Tradiţii şi obiceiuri” în cadrul căruia au fost interpretate colinde şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă, urmat de un spectacol cu obieciuri tradiționale: Capra, Ursul, Steaua ș.a.m.d.

O surpriză în cadrul evenimentului a fost momentul de patinaj artistic oferit de cuplul Giulia Pompa (italo-româncă), pluricampioana naţională la patinaj cu rotile şi Mariana Bianchi şi Jasmine Butnariu, finalista naţională a concursului Junior Spettacolo 2017.

În încheierea evenimentului, s-a desfăşurat finala concursului de frumuseţe „Miss România în Italia 2016″, titlul de cea mai frumoasă româncă din Italia fiind câştigat de Cosmina Cloşca, 21 de ani, originară din Piatra-Neamţ, rezidentă la Milano.

Mai multe informații și fotografii de la eveniment – AICI

D.M.B.
PUBLICITATE