O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus o gospodărie din Neamț (FOTO)

Pompierii din Borca și Poiana Teiului au intervenit în noaptea de 28 spre 29 iunie pentru a stinge un incendiu care a cuprins o casă din satul Pârâul Pântei. Incendiul a distrus acoperișul și bunurile din interior, dar o icoană a rămas neatinsă.

În noaptea de 28 spre 29 iunie, un incendiu devastator a izbucnit la o casă din comuna Borca, satul Pârâul Pântei. La ora 02:13, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea focului. La fața locului au intervenit echipaje de la SVSU Borca și Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unui imobil P+1, care adăpostea trei locuințe. Din fericire, persoanele din interiorul imobilului s-au autoevacuat înainte de sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, care a distrus acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 200 mp, izolația exterioară pe o suprafață de aproximativ 100 mp și a deteriorat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și tâmplăria din PVC aferentă ferestrelor de la etaj. De asemenea, patru butelii au fost evacuate din interiorul construcției.

O icoană din interiorul casei a rămas aproape intactă, în ciuda incendiului care a mistuit totul în jur.

Patru persoane au fost asistate medical de echipajul SMURD la locul evenimentului: un bărbat de 45 de ani cu ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare, un bărbat de 74 de ani, o tânără de 15 ani și o femeie de 74 de ani care au suferit atacuri de panică. Niciuna dintre acestea nu a necesitat transportul la spital.

După stingerea focului, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind coșul de fum necurațat.

PUBLICITATE