O fată de 21 de ani din Piatra Neamț „a găsit” niște țigări și încerca să le vândă


În această săptămână a fost identificată de către jandarmi o persoană care comercializa ilegal țigări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor desfășurate la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile ‘Alexandru cel Bun’ Bacău pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale pe raza municipiului Piatra Neamț în această săptămână, jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine și siguranță publică au identificat o femeie care comercializa 60 de pachete de țigări cu proveniență necunoscută fără a avea documente legale.

Persoana depistată a fost condusă la sediul Poliției Municipiului Piatra Neamț în vederea continuării cercetărilor.

Petronela I. de 21 de ani din municipiul Piatra Neamț a precizat jandarmilor că a găsit acele pachete de țigări și că nu știa faptul că vânzarea lor este ilegală.

Jandarmii au întocmit pe numele persoanei în cauză dosar cu acte de sesizare sub aspectul săvârșirii unei fapte susceptibile infracțiunii de contrabandă.

Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile Codului Vamal, introducerea  sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

Sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

PUBLICITATE