Nemțenii Radu Ilioi si Ștefan Leonte pe podiumul Balcaniadei de Sărituri peste Obstacole


După două zile de competiție la Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, sportivii români au obținut două medalii, aur prin echipa de seniori și argint prin echipa de tineret.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România, s-a deschis miercuri seară cu o paradă a celor peste 250 sportivi, din 8 țări balcanice. Competiția are loc de joi până duminică, la Clubul Regatul Cailor din Adunații Copăceni, aflat la 15 minute de București.

Echipa de seniori a României a obținut, vineri, medaliile de aur la Balcaniada de sărituri peste obstacole, care are loc la Clubul Regatul Cailor din Adunații Copăceni, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. Seniorii Ionel Bucur (cu Cassius), Andy Candin (cu Caruso), Norbert Schuman (cu Belle de Jour) și Radu Ilioi (cu Quintender) au avut o evoluție excelentă în competiție, terminând concursul cu doar 8 puncte de penalizare.

Echipa de tineret a câștigat medalia de argint, cu 34 de puncte penalizare, în formula Damian Cojocariu (cu La Grande Z), Lisa Candin (cu Lara Croft), Alexandra Mladin Brădișteanu (cu Coopers Creek 5), Claudiu Floriștean (cu Capable), Ștefan Leonte (cu Bolandro)

Născut în Târgu Neamț, Radu Ilioi este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi în echitație din țara noastră. Campion naţional de peste 15 ori, de peste 20 de ori a fost numit sportivul anului, de patru ori a fost între primii trei în Liga Centrală Europeană. Radu Ilioi a început practicarea sportului ecvestru la depozitul de armăsari de la Dumbrava, avându-l ca antrenor pe col. Virgil Bărbuceanu.
Tot la Dumbrava a descoperit frumusețea sportului ecvestru și Stefan Leonte, cel mai mic dintr-o familie cu trei frați, toți călăreți renumiți, antrenați chiar de tatăl lor.

Monica Ghineț
PUBLICITATE