Neamț – Sute de pacienți au luat cu asalt Unitatea de Primiri Urgenţe în minivacanţa de Revelion


Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgență din Piatra-Neamț a fost luată cu asalt în aceste zile de sute de persoane care au avut probleme de sănătate pe final sau început de an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Peste 400 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Conform purtătorului de cuvânt al SJU Piatra-Neamț, „fluxul cel mai mare de pacienți a fost ieri, 2 ianuarie, când s-au înregistrat peste 200 de cazuri. Tot ieri au fost și cei mai mulți copii, peste 80.”

Cu toate că medicii îi îndeamnă în fiecare an pe oameni să fie cumpătați de sarbatori, și anul acesta au fost cazuri de persoane care au avut nevoie de ajutor medical, după ce au băut sau au mâncat peste măsură. Totuși, îmbucurător este faptul că tulburările digestive pe consumul de alimente necontrolat nu au predominat în această perioadă.

Astfel, în perioada 31.12.2016 – 3.01.2017 au fost înregistrați 475 pacienți, dintre care:
4 în urma accidentelor rutiere (din care internat 1 la chirurgie), 15 pentru etilism acut, o ingestie voluntară de medicamente cu scop suicidal și care a refuzat internarea, un deținut de 33 de ani, din arestul Roman, a înghițit o lingură, o arsură de la o petarda (femeie de 40 ani, din Hălăpești) și 5 agresiuni din care una mai gravă (un bărbat de 41 de ani, din Dochia) și care a fost transferat la un spital din Iași

D.M.B.
PUBLICITATE