Neamț – Polițist, trimis în judecată pentru mită în valoare de 100 lei


Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui agent de poliţie judiciară din cadrul unui Post de Poliţie – I.P.J. Neamţ pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În fapt, la data de 12.05.2016, având calitatea de organ de cercetare penală cu atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a pretins și primit suma de 100 de lei de la o persoană pentru a nu o sancționa pentru o presupusă contravenție la regimul silvic și pentru a nu dispune confiscarea unei cantități de material lemnos.

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț au fost sesizați telefonic la data de 12.05.2016, prin Linia Telverde Anticorupție 0800 806 806 cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, un conducător auto a fost oprit de un lucrător de poliţie care i-a solicitat sume de bani pentru a nu-l sancționa pentru o presupusă contravenție la regimul silvic și pentru a nu dispune confiscarea unei cantități de material lemnos.

În aceeași zi, ofițerii D.G.A. au procedat la realizarea acțiunii de prindere în flagrant, polițistul fiind surprins imediat după ce primise două bancnote de 50 lei de la conducătorul auto, în scopul precizat. – se arată în comunicatul DGA

D.M.B.
PUBLICITATE