Neamț – Patru persoane, rănite în accidentele din acest weekend


La data de 06.01.2017 în jurul orei 12:10, pe DN 15D pe raza comunei Horia, jud. Neamţ s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a două persoane în următoarele împrejurări:
În timp ce un bărbat de 57 ani, din comuna Secuieni, județul Neamț, conducea un autoturism pe DN 15 D având direcţia de mers dinspre mun. Piatra-Neamţ spre mun. Roman, nu și-a adaptat viteza de deplasare la condiţiile carosabilului acoperit cu zăpadă şi polei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, pătrunzând pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 44 ani din comuna Făurei, jud. Neamț.
În urma accidentului de circulaţie a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că autorul accidentului avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,10 mg/l, iar pentru el de-al doilea conducător auto rezultatul a fost negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea s-a reţinut permisul de conducere autorului accidentului rutier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 06.01.2017 ora 16:10 în timp ce un bărbat de 32 ani din Vaslui, conducea un autobuz ce efectua cursa regulată Braşov – Chişinău, pe varianta ocolitoare Vest a mun. Roman, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu zăpadă, a intrat într-o curbă la dreapta şi a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus de un bărbat de 33 ani din mun. Roman.
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală a conducătorului autoturismului şi a pasagerei de pe locul din dreapta faţă.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, s-au prelevat mostre biologice de sânge la cei doi conducători auto.

O patrulă de politie rutieră din cadrul Poliției orașului Bicaz, în timp ce executa serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe DC 146 pe raza localității Hangu au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat de 48 ani din comuna Pipirig, județul Neamț. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Centrul de permanenţă Galu. din comuna Poiana Teiului unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. – se arată în comunicatul Poliției Neamț

Menținem recomandările privind conducerea prudentă, pe timp de iarnă, în condiții meteorologice nefavorabile!

Reamintim că, la această oră, pe raza județului Neamț, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de iarnă.
Recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.
Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate de viscol.
În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.
Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

D.M.B.
PUBLICITATE