Neamț – Hoț de lemne, prins în flagrant pentru că încerca să mituiască polițiștii


În urma unei constatări privind transportul ilegal de material lemnos efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în seara zilei de 24.11.2016, conducătorul autoutilitarei supuse indisponibilizării s-a prezentat la unitatea de poliție, a doua zi dimineața, cu documente de transport și proveniență întocmite ulterior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lucrătorii de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, moment în care suceveanul de 45 de ani a precizat că poate oferi o sumă de bani pentru a nu se lua măsurile legale.

Imediat, polițiștii au sesizat structurile competente, care au organizat un flagrant, surprinzând momentul în care bărbatul a înmânat suma de 3000 lei polițiștilor pentru a nu dispune măsurile legale.

În cauză, cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de dare de mită au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar polițiștii continuă verificările pentru comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Totodată aceștia au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru săvârşirea contravenţiei de transport ilegal de material lemnos.

Au fost dispuse, inclusiv măsurile complementare de confiscare a volumului de 9,84 mc cherestea răşinoase şi indisponibilizarea autoutilitarei folosită la săvârşirea contravenţiei.

D.M.B.
PUBLICITATE