Neamț – două mașini cu material lemnos și una cu pomi de Crăciun, confiscate de polițiști


În ziua de 18.12.2016, polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat pe DN 15F, pe raza comunei Agapia, o autoutilitară care transporta brazi.
Conducătorul auto identificat, un bărbat de 64 de ani, din Târgu Neamț, nu a putut prezenta acte de proveniență legala pentru pomii transportaţi. În baza celor constatate s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto conform Legii nr. 171/2010, cu amenda în valoare de 5.000 lei. Ca măsura complementară, a fost dispusă confiscarea celor 10 pomi de Crăciun, care au fost predaţi în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamţ.
Totodată,în temeiul art. 19 din Legea nr. 171/2010, autoutilitara folosită la transportul ilegal de brazi a fost indisponibilizată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alți doi conducători auto au fost depistați de polițiști, în trafic, pe raza comunei Moldoveni, în timp ce transportau material lemnos fără a deține acte de proveniență și transport. Aceștia au fost sancționați contravențional, iar cei 3.31 mc de lemn au fost confiscați, împreună cu autoutilitarele folosite la transportul materialului lemnos.

D.M.B.
PUBLICITATE