NEAMȚ – Autoturism lovit de tren. Cei din mașină au apucat să iasă înainte de impact


În ziua de 30.08.2016, în jurul orei 16.00, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Roznov au fost sesizați despre faptul că, la intrarea în halta Zănești, în pasajul de trecere la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător, care traversează comuna Zănești spre satul Traian, un autoturism a fost surprins de trenul Rapid 5465, care circula pe direcția Bacău-Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La fața locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care, în urma verificărilor efectuate, a stabilit faptul că în timp ce o tânără de 21 de ani, din Iași conducea un autoturism dinspre Zănești spre Traian, la trecerea la nivel cu calea ferată nu s-a asigurat corespunzător, iar la vederea trenului, atât ea cât și un bărbat, aflat în autoturism, au părăsit vehiculul.

Conductorul trenului nu a putut evita coliziunea, autoturismul fiind avariat în proporție de 25-30 %. În urma impactului nu au rezultat victime și nici pagube produse la locomotivă.

Polițiștii au sancționat contravențional tânăra, pentru neoprirea la indicatorul “Stop” prevăzut la trecerea la nivel cu calea ferată și pentru neasigurarea corespunzătoare.

Polițiștii nemțeni reamintesc faptul că încălcarea normelor rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată, poate produce evenimente rutiere grave, soldate, de cele mai multe ori, cu decesul persoanelor implicate.
Conform prevederilor art. 102 alin. 3 lit. c din OUG 195/2002Rep. „neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune ”, constituie contravenție sancționată cu reținerea permisului de conducere și amendă între 1125 și 2500 de lei.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE