Marcoci, Simionica si Arcan il contraataca pe Teodorescu

Razboiul comunicatelor de presa intre PNL si PSD continua la Neamt. Desi campania electorala va incepe abia anul viitoar, duelul dintre cele doua partide a inceput prin atacuri de la distanta, in condeiul comunicatelor de presa. In speranta ca este in interesul cetateanului, prezentam comunicatele de presa din acest scandal politic:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Constantin Teodorescu

Am luat act cu surprindere de faptul că președintele PSD Neamț se mândrește cu „performanțele” Guvernului Ponta în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă. Ocupat fiind cu jignirea oponenților politici într-un mod în care nu-i face cinste nici unui politician, mai ales unuia care ocupă o funcție publică de reprezentare precum cea de deputat, șeful social-democraților din Neamț nu citează statisticile relevante pentru situația locurilor de muncă din județul Neamț.
Conform rapoartelor Asociației Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț, publicate pe site-ul insituției, la nivelul județului Neamț existau 9192 de șomeri la sfârșitul lunii aprilie a anului 2012. La sfârșitul lunii iulie a anului curent, ANOFM Neamț a raportat 11496 de șomeri. În concluzie, de la începutul guvernării Ponta și până în prezent, s-a înregistrat o creștere cu 2300 a numărului de șomeri în județul Neamț. Conform acelorași rapoarte, creșterea numărului de șomeri se menține nu doar la nivelul întregului județ, ci și când vine vorba de majoritatea municipiilor și orașelor din județ. La Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz și Roznov sunt mai mulți șomeri acum decât la momentul în care Victor Ponta devenea premierul României.
Situația locurilor de muncă reprezintă doar unul din numeroasele exemple prin care guvernarea PSD-istă și-a arătat limitele, mai ales în ceea ce privește județul Neamț și zona Moldovei. Invocarea de statistici și studii neconforme cu realitatea din teren nu schimbă cu nimic situația tristă în care ne aflăm. Nemțenii nu pot fi păcăliți așa ușor. Județul Neamț și Regiunea de Nord-Est din care face parte au reprezentat pentru PSD doar un cal de bătaie în vremuri electorale și nicidecum o prioritate în momentul câștigării puterii, iar exemple precum cel legat de situația locurilor de muncă mă fac să cred că nimic nu s-a schimbat în mentalitatea membrilor PSD.

Emilia Arcan

„Înțeleg, din ceea ce am văzut în ultimele zile în presa din Neamț, că, la PNL, unii fruntași liberali au început se agite, plini de nerăbdare, în așteptarea alegerilor din 2016, cu speranța că se vor regăsi pe liste.

Am citit cu stupoare manipulările pe care aceștia le-au aruncat în spațiul public, încercând să-i convingă pe cetățeni că merită să fie luați în seamă ca opțiuni electorale serioase. În lipsa unor argumente sau a unor date concrete, duetul Constantin Teodorescu&Vasile Popescu, viceprimarii municipiului Piatra Neamț, începe să semene cu mici scheciuri umoristice, în care încearcă tot felul de acuzații la adresa PSD.

Dacă ele nu ar fi ridicole, ar putea fi distractive. Din păcate, cei doi confundă umorul involuntar cu realitățile politice. Fără niciun fel de realizări în slujba cetățenilor, fără experiență politică, sunt nevoiți să semneze comunicate în care calomnia este arma principală pentru atragerea simpatiei cetățenilor. Constantin Teodorescu, un fel de visător la funcția de viceprimar, cu dorința de a schimba biroul cu Dragoș Chitic, vrea doar să câștige popularitate. Și cum ar putea s-o facă dacă nu prin atacarea principalului partid din județul Neamt și a conducerii sale?

PSD Neamţ nu vrea să fie implicat în campania internă a PNL, ci vrem să lăsăm liberă competiţia liberală pentru primărie. Așa se va convinge toată lumea de seriozitatea și de valoarea unor candidați care ne-au fost livrați sub sloganul 8 în 1! Totuși, nu putem accepta ca nişte neaveniți în politica nemţeană să-şi facă notorietate pe seama partidului nostru, prin jignirea şi denigrarea unor persoane publice. Regret că nemţenii trebuie să suporte acest gen de luptă politică, începută și promovată de un personaj precum viceprimarul Constantin Teodorescu, cel plătit de nemțeni să lucreze pentru oraşul Piatra Neamţ”.

 

Vlad Marcoci

În ultima perioadă, cei doi viceprimari PNL din Piatra Neamț, Constantin Teodorescu și Vasile Popescu, au renunțat la orice obligații ce țin de partea administrativă a municipiului și au început să facă propagandă politică, în speranța că tandemul lor va reuși să răzbată în cadrul concursului „Vreau să fiu Primar” de la PNL. Ironia face că aceștia vorbesc în scrisorile lor publice despre probleme ale orașului. În loc să își facă treaba și să se achite de atribuțiile de viceprimari, aceștia stau și postează atacuri politice pe rețele de socializare sau dau comunicate în speranta cresterii notorietatii.
Stimati domni , increderea  se cistiga prin realizarile d-v in interesul pietrenilor !
Va solicit sa nu transformati sediul primariei in sediu de campanie interna pentru ca desemnarea candidatului PNL nu este un subiect de interes pentru cetateni si nici macar pentru PSD !
Prin această atitudine, PNL demonstrează că nu dă doi bani pe cetățeni, iar pentru ei administrarea problemelor cu care se confruntă pietrenii a devenit opțională, punând pe primul plan bătăliile politice. Această abordare nu arată decât dezinteresul și disprețul liberalilor pentru locuitorii municipiului Piatra Neamț. Cei care visează să candideze din partea PNL la Primăria Piatra Neamț trebuie sa dovedeasca ca au capacitatea de a rezolva problemele cetatenilor si pot veni cu solutii viabile .
La primarie avem nevoie de oameni responsabili si nu de comentatori politici ! În toată această pleiadă de atacuri din partea  domnului Teodorescu nu am auzit nici măcar o propunere pentru binele cetățenilor sau viitorul municipiului.
Rog conducerea PNL sa respecte legea si sa retraga materiale de campanie electorala de pe cuburile publicitare. Campania electorala se va desfasura anul viitor in primavara . Pentru buna informare a cetatenilor NOUL PNL a fost infiintat anul trecut impreuna cu PDL, nu acum 140 ani.

Aurelia Simionică

Bineînțeles că pentru dl. Teodorescu – viceprimar de preferat ar fi arta manipulării! Și nu doar pentru că este o artă, dar teoretic dă rezultate – întărirea poziției în propriul partid și afectarea gravă a imaginii celorlalți jucători de pe scena politică.

Doar că utilizarea metodei victimizării cu iz de Pintea Haiducul liberal, nu are nici o legătură cu arta, este departe de a fi argumentată și doar peste limita ipocriziei.

Dl. Teodorescu – viceprimar se arată îngrijorat de calitatea activității desfășurate la I.S.J. Neamț știind că la mai sus numita instituție vine Corpul de Control al ministrului Educației, activitate normală în sistem, la nivel național, care va constata, va propune, va sancționa, etc. De când este un astfel de control treaba viceprimarului din Piatra Neamț? Ce fel de comportament așteaptă de la pietreni prin chemarea: „este momentul să luăm atitudine”?

Discuta dl. Teodorescu – viceprimar în episodul 2 legat de învățământ, ce are un titlu gen „comunicat pentru țară”, de faptul că ar urma ca în octombrie, în urma unui examen „aranjat”, favoriții PSD să preia funcțiile de directori.

Dl. Teodorescu – viceprimar ori nu cunoaște realitatea, ori dorința de accedere politică a estompat orice decență și spirit de conservare.

Pentru că în realitate, din 2012 până în prezent, PSD nu s-a implicat în nici un mod în conducerile școlilor din Piatra Neamț

În calitatea de viceprimar, dl. Teodorescu ar trebui să știe acest lucru. Directorii sunt aceiași din 2012, cu excepția cazurilor motivate personal. Este drept că în 2012 președintele interimar PNL a solicitat acest lucru în cadrul USL Piatra Neamț, dar eu personal nu am agreat schimbări pe criterii politice, considerând că doar competența asigură performanța. În învățământ nu se face politică! Bineînțeles, cu excepția politicii de dreapta și aici avem exemple locale cunoscute și de notorietate – directori de licee sau școli cu funcții politice, cu discurs politic, public, de dreapta, candidați.

Poate face un exercițiu de memorie, dl. Teodorescu – viceprimar, și nominalizează un singur director din învățământ care și-a manifestat simpatia pentru PSD public sau a candidat pe liste PSD?

Să discuți despre examene aranjate în învățământ înseamnă să-ți asumi suspiciunea, jignirea și umilirea celor ce vor promova examenul și să duci în derizoriu munca acestor oameni.

Astfel de acuzații, de un politicianism ieftin, riscă să ducă în derizoriu relația elevilor cu școala, să submineze învățământul românesc.

Învățământul nemțean nu merită acest lucru!

Ca viceprimar am lucrat foarte bine cu toți directorii de școli din Piatra Neamț și am apreciat profesionalismul și implicarea acestora.

În calitatea pe care o are dl. Teodorescu – viceprimar ar fi trebuit să solicite ISJ Neamț lămuriri în legătură cu reglementările legale privind statutul directorilor în acest moment. A preferat să manipuleze și să intoxice opinia publică folosind interpretări personale.

PSD poate exemplifica implicarea în îmbunătățirea actului de învățământ – inițiativa în Consiliul Local pentru a sprijini copiii defavorizați la început de an școlar, inițiativa în Consiliul Local privind măsuri pentru diminuarea abandonului școlar, susținerea în Consiliul Local a ISJ pentru acordarea premiilor de excelență, obținerea inițierii refinanțării pentru școala și grădinița din Speranța, inițiativa unor activități civice cu implicarea și premierea școlilor, etc.

Centrul de Excelență a fost înființat la inițiativa și cu implicarea directă a deputatului PSD – Vlad Marcoci.

PSD Piatra Neamț, în ultimii 10 ani, a fost alături de mii de copii defavorizați la începutul anului școlar cu participarea membrilor de partid.

Deci, realizările dl. Teodorescu – viceprimar față de elevi și părinți se limitează la susținerea alocării din bugetul local a unor sume pentru olimpici și Centrul de Excelență! Alocări susținute de toți consilierii locali.

În ceea ce privește „războiul” dl. Teodorescu – viceprimar cu deputatul Arsene, îl pun doar pe dorința de a-și face imagine deoarece invocă evenimente ce nu au legătură cu realitatea.

Viceprimarul Simionică a luat decizia de a clarifica poziția și orientarea politică a consilierilor locali, președintele Arsene doar susținând această decizie.

Dl. Teodorescu – viceprimar a ajuns viceprimar pe același joc cu „Petrică și lupul” controlând votul propriilor membri de partid și al simpatizanților la „vedere” (există înregistrări TV), invocând ulterior posibilitatea utilizării metodei de PSD!

Dl. Teodorescu – viceprimar a primit susținere pentru funcția de viceprimar din partea PSD, în USL, în 2013. Și a refuzat! Urma o perioadă grea în primărie? Este mai simplu acum având la dispoziție o agendă de lucru 2014 – 2016 concepută de Simionică?

Îl sfătuiesc însă pe dl. Teodorescu – viceprimar, pentru a-și dovedi bărbăția politică, să poarte un dialog cu deputatul Arsene fie și numai pentru a-i mulțumi, ca pietrean, pentru susținerea alocării a 45.000.000. Ron în 3 luni (octombrie – decembrie 2014) de către Guvernul Ponta pentru Municipiul Piatra Neamț. Și poate, cu aceasta ocazie, vom vedea și cine cunoaște mai bine realitățile județului Neamț, deputatul PSD Arsene sau viceprimarul PNL Teodorescu?

Până ce „PNL va câștiga alegerile la primăria Piatra Neamț”, poate va găsi dl. Teodorescu – viceprimar și o explicație pentru cetățenii a căror libertate de decizie o invocă – de ce în 2004 – 2008 în Consiliul Local majoritar PNL, s-au aprobat împrumuturile ce sufocă bugetul local până în 2025?

Și de ce comentariile politice sunt semnate și asumate ca viceprimar?

Un alt Teodorescu identifică „Cinci milenii de manipulare”. Poate este timpul să identifice și pietrenii manipularea practicată de dl. Teodorescu – viceprimar și PNL!

 

PUBLICITATE