La sediile partidelor politice din Piatra Neamț, nu se ține cont de doliu național

Guvernul a adoptat sâmbătă hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de DOLIU NAȚIONAL pe teritoriul României, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform avocatnet.ro, potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Actul normativ mai stabilește că, în zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă (coborât pe jumătate – n. red) Drapelul României.

În general, în zilele de doliu național, drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor etc. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Pentru instituțiile care nu au catarg, în semn de doliu, se recomandă ori așezarea pe orizontală a steagului sau legarea unei panglici negre de steagul României.

Dacă la Piatra Neamț, Primăria, Instituția Prefectului și Consiliul Județean au ținut cont de această lege, nu același lucru se poate spune și despre sediile partidelor politice. În afară de sediul UNPR și unul din sediile PNL (B-dul Republicii) care nu au steaguri, se pare că respectul pentru ziua de doliu național, apare doar în comunicate de presă și declarațiile politicienilor. 

Pozele au fost făcute după 3-4 ore de la anunțarea oficială a zilelor de doliu național.

 

PUBLICITATE