ISJ Neamț – Calendarul simulărilor Evaluării Naționale și Bacalaureatului în 2017


Inspectoratul Școlar Județean Neamț a postat astăzi (10 ianuarie), Ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat în anul școlar 2016-2017. (vezi comunicatul ISJ Neamț – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform calendarului aprobat prin ordin, anul acesta simulările probelor scrise pentru Evaluarea Națională se suprapun cu cele ale probelor pentru examenul de Bacalaureat.

Astfel, elevii din anul terminal de gimnaziu precum și cei din clasele a XI-a și a XII-a din județul Neamț vor susține, în data de 13 martie, proba scrisă la limba și literatura română.
Ȋn 14 martie 2017 este programată proba scrisă la limba și literatura maternă, iar în 15 martie, elevii de clasa a VIII-a vor susține probă scrisă la matematică, în timp ce elevii de clasa a XI-a și a XII-a – proba obligatorie a profilului.
Potrivit calendarului, în data de 17 martie, doar elevii din clasa a XII-a vor simula proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi afișate în 31 martie atât pentru simularea examenului de „capacitate”, cât și pentru cea a examenului de maturitate.

Pentru al patrulea an consecutiv, liceenii vor susţine la nivel naţional simulări ale examenelor de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că testările vor avea loc la aceeaşi dată în toate liceele din ţară, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educaţiei.

Scopul acestor „teste de probă” este de a-i obişnui pe elevi cu atmosfera şi rigorile unui examen şi pentru a-i determina să se pregătească mai bine pentru examenele naționale din vară. Rezultatele de la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii.

D.M.B.
PUBLICITATE