IPJ Neamț – Noii agenți de poliție au depus Jurământul de Credință


Astăzi, 19 ianuarie a.c., la sediul Consiliului Județean Neamț, a avut loc ceremonia de depunere a Jurământului de Credință de către noii noștri colegi care au fost încadrați în profesia de polițist în data de 16.01.2017, ca urmare a promovării examenului organizat în cursului lunii noiembrie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În prezența oficialităților locale, a reprezentanților structurilor MAI în teritoriu, membrilor de familie și a reprezentanților mass media, cei 58 polițiști au depus Jurământul de Credință, care reprezintă un angajament de asumare a răspunderii în numele societății, petru a-i apăra valorile materiale și morale.

Ceremonia a fost deschisă de către inspectorul șef, comisar șef de poliție Tablan Costel Paul care a transmis și mesajul conducerii Inspectoratului General al Poliției Române. Reprezentanții administrație locale și structurilor MAI în teritoriu au felicitat noii colegi, asigurându-i de tot sprijinul din partea acestora.

Îndreptățită să adreseze câteva cuvinte celor prezenți în sală, noul agent de poliție Catană Crina, care a obținut media 10 la concursul de admitere, a dat citire unui discurs plin de emoție.

Poliția nemțeană a câștigat, astfel, un plus de forță, având în vedere că media de vârstă a celor încadrați este de 30 de ani. Redăm în continuare câteva frânturi din declarațiile celor mai tineri dar și celor mai înțelepți colegi

În floarea vârstei, la 19 ani, de pe băncile Colegiului Național Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, două tinere au avut ambiția de crede în ele, au învățat, sau pregătit fizic și au reușit să depășească baremele, clasându-se pentru un post de agent de poliție. Prima dintre acestea era hotărâtă încă din clasa a IX-a să urmeze cursurile unei unități de învățământ din cadrul MAI, pe când cea de-a doua, deși era la profilul de științele naturii, fiind canalizată pe medicină, a hotărât în ultima clipă să urmeze această profesie. Ambele au dat dovadă de conștiinciozitate, determinare și curaj, deoarece alegerea făcută este plină de responsabilitate și provocări.

Din categoria celor mai maturi noi colegi, dar și cu o vastă experiență de viață, sunt doi adulți de 46 și 49 de ani.
Primul a acumulat informații din domenii de activitate, precum învățământ, resurse umane, presă, juridic, însă a considerat că vârsta nu este o barieră ci un izvor nesecat de cunoștințe, fapt ce l-a determinat să se înscrie pentru concursurile organizate de IPJ Neamț. A dat un bun exemplu copiilor săi prin aceea că le-a demonstrat că atunci când ești determinat și muncești pentru ceea ce îți dorești poți reuși indiferent de circumstanțe.
Cel de-al doilea, coleg cu noi în anii 1992-2000, a plecat din sistem pe fondul unor probleme de sănătate a soției, fiind nevoit să lucreze în străinătate pentru a-și întreține familia. După 16 ani s-a reîntors la ceea ce i-a fost cel mai drag, profesia de polițist, cu lacrimi în ochi ne-a declarat că îi face o deosebită plăcere să revină în marea familie a Poliției Române dar și în țara sa dragă

D.M.B.
PUBLICITATE