Ionel Arsene: „PNL nu are șansa de a câștiga alegerile de anul acesta”


PSD nu are motive să negocieze legea alegerii primarilor în două tururi, iar propunerea PNL dovedește că nu au șansa de a câștiga altfel alegerile, a declarat preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, pe pagina de Facebook

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Lucrurile sunt clare în privința alegerilor locale. PSD‬ nu are motive să negocieze o lege care a fost votată de Parlament și promulgată de președintele ‪‎Iohannis‬ anul trecut. Propunerea PNL este una care contravine oricăror norme democratice și ale bunului simț.

Aș propune un exercițiu de imaginație: schimbăm acum legea pentru că e interesul PNL să câștige mai multe voturi și pentru că PNL își permite să șantajeze Guvernul. Ce vom face dacă, la următoarele alegeri, PNL își dorește să schimbe cu câteva luni înainte de vot modul în care se vor organiza alegerile? Schimbăm și atunci? Se creează un precedent periculos pentru democrația din România‬. Ce ne face să fim siguri că PNL nu o să vrea schimbarea modului în care sunt organizate alegerile parlamentare?

PNL are, cel mai probabil, probleme serioase în privința alegerilor din acest an, iar toate calculele lor le arată acest lucru. Dar acesta nu este un motiv să schimbi regulile jocului. Chiar dacă nu au şansa de câştiga alegerile nu e un motiv să schimbăm legislaţia după cum doreşte PNL.”

PUBLICITATE