Ioan Cănărău – „Am jurat să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții, nu să mor ca un prost!”


Şeful Sindicatului Agenţilor de Poliţie Neamţ face un apel către colegii poliţişti să-şi arate nemulţumirile faţă de şefi nu doar atunci când le moare un coleg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ioan Cănărău, şeful Sindicatului Agenţilor de Poliţie Neamţ a transmis un mesaj colegilor chiar în ziua în care poliţistul din Maramureş, ucis în biroul său, a fost condus pe ultimul drum. Liderul sindical îi îndeamnă pe colegi să îşi arate nemulţumirile faţă de şefi nu doar atunci când le moare un coleg.

Noi politistii avem o mare problema!
Ne adunam si ne aratam nemultumirile doar la inmormantarea vreunuia dintre noi! Dupa ce raul s-a produs! Scoatem capetele din carapace doar cand se pierde o viata de om si ne plangem mortul! Pana atunci toti suntem parte a decorului dezastrului din Politia Romana! Acceptam abuzurile pentru ca suntem lasi, pentru ca ne este frica de cate un sef ordinar care ne urla-n timpane ca el ne da salariile si ca el este Dumnezeul nostru!
In ultimii ani de conducere, Toba de profesionalism, Politia Romana a fost otravita, a fost confiscata si transformata in unealta infractionala a oportunistilor, lingailor politici si interlopilor din interior.

Stimabilul nedomn Dragnea era suparat ca pe la minister se faceau deja niste imputerniciri pe functii importante inaintea numirii ministrului propus de el si ca oricum vor fi pusi oameni de-ai casei in functii cheie ! Adica, mai politisti si mai romani, el ne-a zis destul de clar si pe fata ca Politia Romana a fost, este si va fi politizata pana-n maduva oaselor.
Noi ce facem? Asteptam sa moara un politist ca se ne aratam nemitumirea fata de cum suntem planificati in serviciu, ca suntem trimisi singuri la interventii, de parca ar sta cineva cu pistolul la coaste si ne-ar obliga.
Eu sper sa nu va resemnati, sa nu va multumiti cu un salut de bun ramas, sa va intoarceti la servici si sa acceptati in cotinuare bataia de joc a sefilor care se cred proprietari de sclavi!
Suntem politisti, ce mama naibii! Ne lasam calcati in picoare?

Am jurat sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii nu sa mor ca un prost! Apropo, stimabili carmuitori ai Politiei Romane, prezenti si viitori, dac-o fi sa mor la datorie sa nu va puna naiba sa bociti la capataiul meu sau sa ma luati la misto cu fel de fel de comunicate lacrimogene ori grade postmortem! Nu aveti dreptul sa deplangeti moartea niciunui politist. Voi sunteti adevaratii ucigasi de politisti pentru ca ati ramas imuni la strigatele noastre disperate si ati inventat o arma letala denumita de catre un chestor prost si odios ” Permanenta ” prin care trimiteti la moarte sigura politistii.
Revolutionam Politia Romana, stimati colegi sau lasam lucrurile asa, sa mearga din inertie pana la distrugere totala ?
Reorganizam din temelii serviciul politienesc din Romania sau lasam cale libera cancerului politico-infractional sa si faca de cap in cotinuare?

Stimata Doamna Ministru, daca veti dovedi aceeasi nepasare ca si predecesorii dumneavoastra, daca veti lasa capusele lipite de sistemul imunitar al ministerului, in ani si ani de teroare politica, sa suga in continuare, Politia Romana va intra in moarte clinica iar noi vom fi nevoiti sa adoptam alte metode, dure dar legale, prin care sa va convingem ca in Politia Romana este nevoie de o curatenie generala, ca absolut toti politistii cu functii de conducere trebuie schimbati iar pe locurile ramase libere sa poata candida orice politist, indiferent de gradul profesional, experimentat si cu bagajul de cunostinte necesar.
Altfel, societatea civila va avea cel mai mult de suferit.

Cu stima, Canarau Ioan, presedinte SAP Neamt !

În urmă cu şase ani, în noaptea de 12/13 octombrie 2010, poliţistul Ioan Cănărău a fost ameninţat cu furca în timpul unei intervenţii pentru aplanarea unui scandal monstru provocat de un grup de tineri într-un local de pe strada Păcii din municipiul Roman.    Pentru a-şi apăra colegul ameninţat, un coleg poliţist a tras patru gloanţe de avertisment şi două în piciorul agresorului care tocmai se pregătea să-l înjunghie pe Cănărău. – notează Adevărul

D.M.B.
PUBLICITATE