Instituţia prefectului monitorizează atent oprirea apei în Piatra Neamț


Instituţia prefectului monitorizează executarea lucrărilor pentru remedierea avariei produsă la conducta de aducţiune M2 Dn 800 din strada Petru Movilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest scop, subprefectul Gheorghe Neculae a fost prezent la locul intervenţiei încă de la demararea lucrărilor, pe parcursul nopţii trecute (29 -30.03.2016), având patru vizite de supraveghere.

Astfel, la ora 9,00 a acestei dimineţi era finalizată evacuarea apei din conducta de aducţiune M2 Dn 800, precum şi operaţiunile de secţionare plană a tuburilor PREMO.

  „Chiar dacă evacuarea apei a durat mai mult decât era prevăzut iniţial, din cauza închiderii vanelor către rezervoarele de apă, termenul de finalizare a intervenţiei, cel puţin până in acest moment, nu va fi afectat, având în vedere că s-au executat în paralel cu evacuarea apei şi lucrări de epuismente. Pentru a grăbi evacuarea apei au fost deschişi hidranţii din oraş. Dimineaţă în jurul orei 9,00 se executa operaţiunea de aşezare a unui pat de balast pentru a fi pus tronsonul de legătură din oţel.” a declarat subprefectul Gheorghe Neculae

Anterior acestei intervenţii (25 martie a.c.), pentru pregătirea ei, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căruia printr-o Hotărâre s-a aprobat Planul de măsuri ce vor fi luate pe perioada de întrerupere a alimentării cu apă a municipiului Piatra Neamţ.

PUBLICITATE