Infracţiuni la regimul piscicol, depistate, în flagrant, de jandarmii nemțeni


Luni, 19 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz, în timp ce patrulau pe lângă Lacul Izvorul Muntelui, au constatat, în flagrant, o infracţiune la regimul piscicol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Jandarmii l-au depistat pe numitul C.M., în vârstă 58 de ani, din oraşul Bicaz, în timp ce utiliza plasă de tip monofilament pe Lacul Izvorul Muntelui, în zona Potoci. După efectuarea primelor măsurători a rezultat că persoana în cauză a utilizat 5 plase de tip monofilament cu dimensiunea totală de peste 30 m.

În acest sens, au fost întocmite documente procedurale de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 lit. k din O.U.G. nr. 23/2008.

Documentele de sesizare înregistrate, obiectele folosite şi persoana în cauză au fost predate Poliţiei oraşului Bicaz pentru luarea măsurilor legale şi continuarea cercetărilor.

Jandarmeria Neamţ recomandă tuturor persoanelor interesate de activităţi specifice de pescuit să respecte legislaţia în vigoare privind pescuitul şi acvacultura şi îi informează că, periodic, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale iar pentru desfăşurarea acestor activităţi este permisă utilizarea anumitor unelte de pescuit.

De asemenea, este important de ştiut că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul şi acvacultura, este completată de Ordinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 204 din 5 februarie 2016 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2016.

D.M.B.
PUBLICITATE