Hoțul care a prădat Arhiepiscopia Romanului a fost prins. A „băgat banii la păcănele”


Hoțul care a pătruns în seara zile de 27/28 ianuarie, în jurul orei 3:00-3:30, a intrat în biserica catedralei din cadrul Arhiepiscopiei Romanului, de unde a sustras banii care se aflau la cutia milei și o sumă de bani reprezentând pomelnicele, a fost prins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Arhiepiscopia Romanului, prădată de hoț. A furat banii din cutia milei și pomelnicele

Bărbatul a fost prins, vineri seară, de poliţiştii din Roman. Hoţul, un tânăr de 20 de ani, care se pare că avea antecedente penale, a păgubit biserica cu suma de 20-25 de mii de lei, bani din care și-a cumpărat câteva haine și restul i-a „băgat la păcănele”. Acesta este suspect că ar fi prădat o altă biserică din Roman, „Sfântul Vasile cel Mare”.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă.

Comunicatul Poliției Neamț
În urma activităților desfășurate de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției mun. Roman, în ziua de 29.01.2016 a fost identificat și depistat un tânăr de 20 de ani, din Roman, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din biserica Episcopiei Romanului.
Acesta este cercetat pentru faptul că în noaptea de 27/28.01.2016 a pătruns în incinta bisericii de unde a sustras o sumă de bani. Totodată prin extinderea cercetărilor polițiștii au stabilit că tânărul ar mai fi sustras 10 lei, dintr-o biserică în data de 21.01.2016.
Prin urmare, acesta a fost reținut 24 de ore pe baza de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, iar în data de 30.01.2016 a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă, dispunându-se măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

PUBLICITATE