Gheorghe Ștefan ar putea scăpa de închisoare, cu ajutorul Guvernului PSD


Dacă se aprobă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificările aduse Codurilor penale, în forma lor actuală, mai mulţi inculpaţi sau condamnaţi celebri ar putea ieşi din închisoare sau ar putea cere închiderea dosarelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse, pus ieri în dezbatere publică de Ministerul Justiției, prevede că se grațiază cu jumatate pedepsele aplicate celor care au împlinit 60 de ani, femeilor gravide și celor care au în întreținere minori cu vârsta până la 5 ani, indiferent de infracțiunea pentru care au fost condamnați. (vezi articolul – AICI)

Gheorghe Ştefan, fost primar la Piatra Neamţ, ar putea ieşi şi el din închisoare după ce a fost condamnat la şase ani cu executare în dosarul Microsoft. Şi el ar beneficia de înjumătăţirea pedepsei având în vedere că are peste 60 de ani. Din pedeapsa rămasă ar trebui să facă obligatoriu o treime, adică un an de închisoare. Având în vedere că acesta a fost arestat preventiv şase luni, că a stat în arest la domiciliu alte două luni şi că se află din nou în arest în dosarul Microsoft din octombrie 2016, el ar împlini condiţiile pentru a fi liberat din închisoare după ce ordonanţele ar fi publicate în Monitorul Oficial. – notează stiripesurse.ro

D.M.B.
PUBLICITATE