George Lazăr (PNL Neamţ): Ca preşedinte al CJ Neamţ, împreună cu primarul Andrei Carabelea, voi realiza drumul expres Piatra-Neamţ – Bacău şi varianta ocolitoare a oraşului

Preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr, a declarat că una dintre primele decizii pe care le va lua dacă va fi ales preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ este de a debloca documentaţia pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ – Bacău.

Acest drum vital este blocat de actuala conducere a Consiliului Judeţean Neamţ de aproape doi ani, fără nicio justificare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Într-o conferinţă de presă la care a participat şi directorul CNAIR, preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, a subliniat importanţa investiţiilor de mare infrastructură rutieră din judeţ dar a reiterat faptul că Piatra-Neamţ are nevoie urgentă de această variantă ocolitoare şi de un drum expres către Bacău.

„Nu poţi vorbi de dezvoltare dacă nu vorbeşti de infrastructură mare şi de drumuri de mare vireză, cum e A7, A8 sau drumul expres. Acest proiect este vital pentru Piatra-Neamţ şi bazinul Roznov – Costişa. Piatra-Neamţ Metropolitan este neconectat la infrastructura rutieră mare şi suntem în decalaj economic. Trebuie să ne ţinem investitorii acasă. Ca orice oameni gospodari ne dorim să atragem investitori mari dar este puţin probabil dacă nu eşti conectat la infrastructura mare. Acest drum expres este vital pentru a atrage investitori şi a ne dezvolta. Foarte important şi proiectul variantei ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ. Vorbim de un contract semnat în 2022 cu CJ Neamţ. Au trecut 2 ani în care CJ Neamţ, din păcate, nu a făcut paşi importanţi în a accelera procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate. Într-un partenerat, ca preşedinte al CJ Neamţ, cu Andrei Carabelea care va fi primar al municipiului Piatra-Neamţ, cu Ministerul Transporturilor, vom face toate demersurile legale şi necesare pentru a face achiziţia studiului de fezabilitate iar acest proiect să se materializeze”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr.

„CJ a ratat toate oportunitățile de finanțare pentru a rezolva probleme importante din județ. Au pierdut sute de milioane de euro pentru spital, pentru apă. De aproape doi ani țin blocat într-un sertar proiectul centurii ocolitoare. Le-am solicitat de un an asocierea pentru acest proiect, pentru că noi pietrenii suntem primii interesați de o centură ocolitoare viabilă. Și nu ne-au acceptat.  Această rezistenţă a CJ Neamţ viciază întreaga comunitate. Aceste lucruri se vor schimba după 9 iunie. Cu George Lazăr preşedinte al CJ Neamţ, altfel vor merge lucrurile şi colaborarea cu Primăria Piatra-Neamţ”, a subliniat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea.

Directorul CNAIR Neamţ a prezentat în conferinţa de presă stadiul lucrărilor la infrastructura mare din judeţ.

„Stadiul fizic al sectorului Bacău – Paşcani de pe A7 este 7%. Termenul de finalizare este 2025. Sunt convins, constructorul român se va mobiliza foarte bine pentru a finaliza aceste lucrări în termenul contractual. Pe A8, stadiul lucrărilor este unul bun. Avem contractate secţiunea Târgu Mureş – Miercurea Nirajului cu contructor desemnat. Suntem în faza de proiectare. Pe Leghin – Târgu Neamţ avem constructor desemnat, suntem în faza de proiectare.  Pe drumul expre Piatra-Neamţ – Bacău suntem foarte avansaţi cu studiul de fezabilitate, într-o lună finalizăm şi vom avea şi acordul de mediu. Apoi aprobăm indicatorii şi demaram procedura de execuţie”, a transmis directorul CNAIR, Cristian Pistol.

PUBLICITATE