Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamț la CSM


Președinta Asociației Magistraților (AMR), judecătorea Gabriela Baltag, a fost aleasă să facă parte din corpul Consiliului Superior al Magistraturii cu o majoritate zdrobitoare. Baltag a obţinut 777 de voturi, cu 350 mai multe decît ocupantul locului doi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătoarea  a fost susținută atât de cmagistrații din provincie cât și de cei de laTribunalul București care după ce i-au dat 69 de voturi au înclinat balanța în favoarea magistrate Baltag. „De necrezut pentru o… provincială! Mulţumesc tuturor colegilor, jurnaliştilor şi opiniei publice pentru tot sprijinul şi gîndurile bune!”, a declarat presei Gabriela Baltag imediat după anunţarea rezultatului votării.

Acest vot al judecătorilor, dat copleşitor în favoarea Gabrielei Baltag pentru a deveni membru CSM, este în totală contradicţie cu Decizia Secţei de judecători din cadrul CSM de la începutul acestui an, cînd, în şedinţa din 16 februarie 2016, „a constatat că doamna Gabriela Baltag, judecător în cadrul Tribunalului Neamţ, președinte al Asociației Magistraților din România, a încălcat normele de conduită reglementate de art.18 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, conform căruia „Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor”! De fapt, decizia aceasta a venit în urma solicitării de către Consiuliul director al AMR ca unii membri CSM să-şi dea demisia, întrucît au abdicat de la principiile de imparţialitate şi echidistanţă care trebuie să guverneze activitatea acestui for reprezentativ al magistraturii.

Este, de asemenea, cunoscută poziţia Gabrielei Baltag şi a AMR în „Cazul Rarinca”, în care s-a cerut demisia Liviei Stanciu, pe atunci preşedinta ÎCCJ, şi a Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, pentru folosirea Justiţiei în interes personal.

D.M.B.
sursa: cotidianul.ro
PUBLICITATE