Fostul director al Serviciului de Ambulanță, dus la penitenciar. Va sta 4 ani și 6 luni după gratii

Dan Morenciu, fostul director al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită. Ancheta DNA, începută în 2022, a scos la iveală un sistem de corupție în care au fost implicați mai mulți angajați ai SAJ Neamț. Morenciu a fost ridicat de polițiști și a fost dus la penitenciar.

Dan Morenciu, fostul director al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bacău, la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată.

Practic, Curtea de Apel a respins recursul formulat de Morenciu împotriva hotărârii Tribunalului Bacău și a menținut pedeapsa de 4 ani și 6 luni. (mai multe puteți citi AICI)

Potrivit surselor noastre, Dan Morenciu a fost ridicat de polițiști de la locuința lui și a fost dus la penitenciar.

„În baza art. 421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Morenciu Dan Dorin, Movilă Cristian, Cristescu Constantin, Alexa Daniela şi Vrînceanu Mihai Sebastian împotriva s.p. nr. 318/D din 28.12.2023 a Tribunalului Bacău pronunţată în dosarul 342/110/2023.

În baza art. 275 al.2,4 C.p.p. obligă apelanţii inculpaţi să plătească sumele de câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. II. În baza art. 415 C.p.p. ia act că apelantul inculpat Jigău Ciprian Constantin şi-a retras apelul declarat împotriva aceleaşi sentinţei penale.

În temeiul art. 275 alin.2 C.p.p, obligă apelantul inculpat să plătească statului suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Definitivă.

Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.06.2024.” – se arată în decizia instanței

PUBLICITATE