Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou la Tîrgu-Neamț – 2 ianuarie 2017


Festivalul de datini de la Tîrgu-Neamţ, devenit deja o tradiţie a orașului, adună la un loc unele dintre cele mai bune ansambluri de profil din județul Neamț dar și din alte zone ale țării. Vremea frumoasă de astăzi (2 ianuarie 2017) le-a permis nemţenilor să admire formațiile care au prezentat cel mai frumos obicei de iarnă din zona din care provin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am luat parte astăzi la cea de-a cincea ediție a Festivalului Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou de la Tîrgu Neamt. Desi festivalul are o vechime de cinci ani, în Tg Neamț este o tradiție de peste 20 de ani sa se adune ansamblurile de datini în centrul orașului, cel mai semnificativ moment al festivalului fiind parada măștilor care are loc, în a doua zi de An Nou, în Piața Adormirea Maicii Domnului.
Formațiile înscrise in festival au prezentat cel mai frumos obicei de iarnă din zona din care provin, respectul pentru autenticitatea repertoriului și a costumației făcând din festivalul de la Targu Neamt unul de referință pentru aceasta zona a țării.
Ii asigur pe organizatori ca vor găsi sprijin in mine și in instituția pe care o conduc pentru ca astfel manifestări sa nu se piardă, ba dimpotrivă, de la an la an ele sa crească și sa se diversifice. – a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene

D.M.B.
sursa foto: Facebook
PUBLICITATE