Feriți-vă de măgăruș! Ce poți păți dacă ești din Neamț și postezi pe Facebook


1În urmă cu o lună de zile, o așa-zisă publicație de știri din județul Neamț a scris un articol despre jocuri „asistenta şi pacienţii” în Centrul Medical de Permanenţă din Piatra-Neamț. În maniera unui pseudo-jurnalist, absolvent de 12 clase, respectivul proprietar de site (pe numele lui Vinca Daniel, un personaj cu multe semne de întrebare în ce privește integritatea și bunul-simț) a găsit niște poze pe Facebook, a unor tineri, și s-a gândit realizeze o „anchetă” asupra acelor poze. Într-o societate în care „totul merge strună”, respectivul personaj a scos la iveală, din poze, un adevărat „dezastru”: o cutie cu energizant și un stetoscop folosit de doi asistenți. Ba chiar a și insistat asupra subiectului, solicitând răspunsuri de la DSP și CAS… pe principiul: „Este inadmisibil să-ți faci poze cu stetoscopul în mână (chiar dacă ești asistent) și să ai o cutie de energizant la tine când ești într-un cabinet medical”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bineînțeles că o astfel de mizerie scrisă a avut și ecou. Tinerii au fost chemați să dea explicații ba chiar au stat cu teama de a nu fi dați afară din serviciu. Și toate astea pentru că, din dorința de a mai face puțin trafic (pe lângă cel pe care-l falsifică), „deontologul” s-a gândit să demonstreze că asta înseamnă să fii jurnalist.
Atenție! Nu vorbim de 3 persoane cu probleme penale sau de comportament. Doi dintre ei sunt asistenți medicali iar unul și-a servit țara în mai multe operațiuni militare în Orientul Mijlociu și lucrează într-un sistem unde probleme de comportament nu sunt acceptate.

Dar asta nu e tot! Personajul respectiv are o adevărată plăcere să-și expună frustrările în ceea ce el numește ziar online. Iar dacă l-ai supărat cu ceva, nu ratează momentul să-ți cotrobăie prin pagina ta de Facebook pentru a vedea dacă ai pus vreo virgulă greșit sau ai vreo poză de unde poate să-ți facă adevărate „episoade”. Sunt zeci de astfel de articole pe site-ul respectiv iar publicația noastră (deși nu-i singura) a fost murdărită în multe mizerii de genul ăsta.

P.S. – Dar pentru că amenințările (dacă nu-mi dai bani scriu), țepele la stat sau inepțiile jurnalistice conturează un asemenea personaj, cu siguranță vom reveni

Dan Mihail B.
foto: Facebook
PUBLICITATE