Evocare Nicolae Labiș, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ


Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ marchează cei 60 de ani de la trecerea în veșnicie a poetului Nicolae Labiș, oferind în dar cititorilor răvașe cu versuri ale celui care, pe 22 decembrie 1956, la doar 21 de ani, lăsa literaturii române, o moștenire fundamentală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Așadar, cititorii bibliotecii județene vor fi invitați să-l redescopere pe Nicolae Labiș și în același timp să se reapropie de valențele poeziei la superlativ.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene: “Nicolae Labiş reiterează mitul poetului veşnic tînăr, prin operă şi destin rămîne o uimire şi un mister pentru întreaga noastră literatură. Pe linie maternă Labiş este, practic, nemţean, mama lui este născută la Topoliţa, poetul însuşi şi-a petrecut multe vacanţe la bunicii materni. Pe cei care vibrează la poezia lui Nicolae Labiş îi îndemn să intre pe site-ul bibliotecii noastre să vadă sau să revadă filmul manifestării de anul trecut, cînd am avut invitată pe sora poetului, doamna Margareta Labiş, care a făcut mărturisiri determinante despre opera şi destinul celui care ne-a lăsat o moştenire literară inegalabilă”.

D.M.B.
PUBLICITATE