Evenimente și competiții sportive cu ocazia zilei de 1 Decembrie, organizate de Poliția Neamț

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, și în acest an, a inițiat organizarea de evenimente și competiții sportive cu ocazia zilei de 1 Decembrie, prilej de sărbătoare celor 97 de ani de istorie a României Unite.
Tot în acest cadru festiv, la sediul IPJ Neamţ a avut loc vineri, 27.11.2015 ședința pentru marcarea Zilei Naţionale a României, la care au participat reprezentanții instituțiilor județene. Cu această ocazie, șeful Inspectoratului de Poliție Neamț, comisar şef Paul Tablan a prezentat ordinele și dispozițiile de avansare în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru 6 ofițeri și 15 agenți de poliție, precum și ordinul de avansare la termen pentru 3 ofițeri și 2 agenți de poliție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activităţile pentru marcarea Zilei Naţionale au fost demarate de joi, 26.11.2015, când la sediul IPJ Neamț a avut loc ”Ziua Porților Deschise”, activitate la care au participat 60 de elevi, clasele a X-a și a XI-a din cadrul Colegiului Național ”Gheorghe Asachi”, Colegiului ”Tehnic de Transporturi” și Colegiului ”Tehnic Forestier” din municipiul Piatra Neamț. Tinerii prezenți au manifestat interes pentru profesia de polițist, fiindu-le prezentate câteva aspecte din munca de poliție, cât și oferta educațională a instituţiilor specializate, conform Campaniei naționale, “Si TU poți deveni POLIȚIST!”. Finalul activității s-a bucurat de un real interes din partea elevilor, care au fost încântați de o mică demonstrație a câinilor de serviciu.

În urma activităților sportive organizate între IPJ Neamț și celelalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, la competiția de minifotbal primul loc l-a obținut echipa secțiilor de poliție rurală din cadrul I.P.J Neamț, pe cel de-al doilea loc s-a clasat echipa I.J.J Neamț iar locul trei a revenit echipei Serviciului Rutier Neamț. Totodată în cadrul competiției de volei masculin, primul loc a fost câștigat de echipa I.S.U Neamț, locul al doilea de I.J.J Neamț și locul trei de I. P.J. Neamț.

Marți, 01.12.2015, alături de colegii din cadrul celorlalte instituții MAI, polițiștii nemțeni vor participa la ceremonia și defilarea structurilor operative în
cadrul paradei militare, organizată de către Ministerul Apărării Naționale – Garnizoana Neamț în P-ța Ștefan cel Mare din municipiul Piatra Neamţ, iar structurile de siguranță publică vor asigura liniștea și ordinea publică cât și fluidizarea traficului în zona manifestărilor.

„Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești…”
La acest ceas aniversar, conducerea Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ este alături de toți românii, evocând valorile pentru care strămoșii noștri au luptat lăsându-ni-le moștenire: respectul pentru lege, credință, corectitudine și solidaritate.
La mulți ani români! La mulți ani România!

PUBLICITATE