Eleganță și energie la „Vacanțe Muzicale”: The Motans a umplut Curtea Domnească din Piatra-Neamț (VIDEO)

În cea de-a cincea seară a Festivalului „Vacanțe Muzicale”, publicul din Piatra-Neamț a fost încântat de un recital cameral baroc susținut de DUO SUSPIRATIO și un concert extraordinar, care a umplut Curtea Domnească, al formației „The Motans”.

Primul spectacol al serii a început la ora 19:00, în sala „Calistrat Hogaș” din cadrul Consiliului Județean Neamț. Publicul a fost purtat într-o „călătorie muzicală barocă” intitulată „Din Italia în Franța”, susținută de DUO SUSPIRATIO.

Soliștii MAGDA-ELIZA MAFTEI (mezzosoprană) și CARLES DORADOR I JOVÉ (lăută) au interpretat un program variat, incluzând opere de Claudio Monteverdi, Giovanni Felice Sances, Giovanni Girolamo Kapsberger, Barbara Strozzi, Luigi Rossi, Robert de Visée, Michel Lambert, Marc-Antoine Charpentier și Gabriel Bataille.

De la ora 21:00, platoul Curții Domnești a fost locul unui concert extraordinar susținut de formația The Motans.

Concertul a atras tineri dar și oameni de toate vârstele, printre spectatori aflându-se, pentru a doua seară consecutiv, Principele Nicolae al României.

Atmosfera vibrantă și melodiile pline de energie ale formației The Motans au umplut Curtea Domnească de entuziasm, oferind o diversitate muzicală ce a completat perfect eleganța festivalului.

Festivalul „Vacanțe Muzicale” continuă să transforme serile nemțenilor și ale turiștilor într-o sărbătoare a muzicii de cea mai înaltă calitate. Până pe 13 iulie, scena festivalului găzduiește artiști și formații celebre, oferind publicului o varietate de stiluri muzicale, de la clasic la jazz, lăutărească și pop, consolidându-și astfel reputația de eveniment cultural de referință.

PUBLICITATE