Doi romașcani rătăciți în pădure, găsiți în două ore de către echipele de căutare


În ziua de 06.11.2016, în jurul orei 17.30 polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Gâdinţi au fost sesizați despre faptul că două persoane s-au rătăcit în pădurea Dealul Mărului din comuna Gâdinţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imediat, au fost constituie echipe de căutare, formate din polițiști, lucrătorii ISU și reprezentanți ai Ocolului Silvic Horia, care au început căutările celor două persoane, un bărbat de 66 de ani și o femeie de 64 de ani, ambii din Roman. După două ore de căutări, cei doi soți au fost găsiți în pădurea Dealul Mărului, la o distanţă de circa 4 km de DN 15D.

Din primele verificări a rezultat faptul că în jurul orei 08.00 cele două persoane s-au deplasat din mun. Roman în pădurea Dealul Mărului din comuna Gâdinţi, pentru a culege ghebe, iar în jurul orelor 17.30, datorită faptului că s-a întunecat, aceștia s-au rătăcit în pădure.

Persoanele au fost preluate, stabilindu-se că nu au suferit vreo vătămare corporală.

Câteva sfaturi pentru a nu vă rătăci
Nu vă aventurați pe trasee necunoscute și păstrați legătura în permanență cu membrii grupului. Nu vă îndepărtați de aceștia!
Este recomandat atunci când faceți drumeții montane să aveți la dvs. o busolă, care poate fi mai utilă decât GPS-ul, care poate da indicații greșite dacă semnalul este slab. Dacă ai o hartă și o busolă, pui busola pe direcția pe care o să mergi și orientezi nordul.
Atunci când îți dai seama că te-ai rătăcit, încearcă întâi să afli care este poziția ta. Privește în jur și compară ceea ce vezi cu semnele de pe hartă pentru a comunica reperele echipelor de căutare. Nu ezita să suni, imediat, la Serviciului Unic de Urgență 112 pentru a solicita sprijinul poliției sau a jandarmilor montani!

D.M.B.
PUBLICITATE