Curtea Constituțională a stabilit: Alegeri locale într-un SINGUR TUR


Curtea Constituțională a respins sesizarea jurnalistului Liviu Avram, iar alegerile locale se vor desfășura într-un singur tur

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătorii Curții Constituționale au respins, miercuri (4 mai), sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin. Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat în acest caz, ca o prima sesizare a lui Liviu Avram a fost „respinsă ca neîntemeiată„, arătând că este rolul Parlamentului să stabilească legea electorală și modalitățile de organizare a alegerilor și nu s-a găsit niciun motiv pentru care acest lucru să se schimbe. Cea de-a doua sesizare a jurnalistului a fost respinsă ca inadmisibilă, Augustin Zegrean declarând că „acest lucru nu are legatură cu cauza trimisă judecății. În acest dosar se judeca posiblitatea autorului excepției de a candida sau nu cu semnăturile pe care le-a depus, nu se judeca legea electorală în ansamblul ei„.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, înainte de începerea ședinței, că nu crede ca o schimbare ar afecta alegerile, fie că este vorba despre un tur electoral, două sau trei. „Am văzut ca voi știți deja rezultatul. Am văzut la televizor că unii chiar pun pariu pe soluția pe care o să o dăm astăzi„, le-a spus Zegrean jurnaliștilor miercuri dimineața, la sosirea la CCR, potrivit Agerpres.

sursa hotnews.ro

PUBLICITATE