Copreședintele ALDE Neamț, Cătălin Drăgușanu, atac la Tăriceanu


catalin-dragusanuCopreședintele ALDE Neamț, deputatul Cătălin Drăgușanu, îi ia partea senatorului Vasile Nistor și atacă declarațiile lui Tăriceanu privind listele de candidați la alegerile din 11 decembrie 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Într-un comunicat trimis pe adresa redacției noastre, deputatul Cătălin Drăgușanu afirmă că listele de candidați pentru alegerile parlamentare încă nu sunt făcute, contrar afirmațiilor lui Tăriceanu care preciza că „domnul Vasile Nistor … nu are loc pe listele ALDE”. 

Mai mult de atât, în urma scandalului între senatorul ALDE Vasile Nistor și președintele Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE Neamț ar susține măsurile propuse de Nistor căruia i-a și făcut o invitație de a candida la Neamț fiind primul pe lista pentru Senat

Comunicat de presă

Am luat act de solicitarea presedintelui executiv al partidului ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. In calitate de deputat in functie si copresedinte ALDE Neamt sunt de acord cu propunerile si setul de masuri propus de domnia sa, pentru ca ele ar veni sa rezolve, in sfarsit, cateva din problemele care planeaza asupra partidului nostru. ALDE isi doreste sa fie un partid mare, a treia forta politica din Romania, deci este imperios necesar sa adopte un Cod de Etica si sa stabileasca niste criterii de integritate pentru membrii care doresc sa ocupe in continuare functii publice. Pentru schimbarea clasei politice si pentru un Parlament format din oameni curati, cerem ca pe listele partidului nostru sa fie numai oameni integri, care nu au probleme  cu legea.
Domnul copresedinte Tariceanu a afirmat ca domnul Vasile Nistor face aceste solicitari din cauza ca nu are loc pe listele ALDE si ca nici o organizatie nu ar accepta ca domnul Nistor sa candideze pentru ei. M-a surprins aceasta afirmatie, deoarece stiam ca nu sunt facute listele. Personal nici nu am fost intrebat daca sunt de acord ca domnul Nistor sa candideze in Neamt, deci nu aveam cum sa ofer un raspuns in acest sens. Dar, daca doreste, il invit pe domnului senator Vasile Nistor pe listele ALDE Neamt să ocupe prima poziţie pe lista pentru Senat. In acest fel am avea sansa sa obtinem ambele functii de parlamentari, cea de deputat si cea de senator.
Este necesar să fac menţiunea că la şedinţa de vineri, 23 septembrie, a Comisiei de Fuziune, s-a stabilit ca abia în cursul acestei săptămâni să se discute de principiu candidaturile ALDE la parlamentare pentru fiecare judeţ. Pe cale de consecinţă, Filiala ALDE Neamt nu a stabilit până astăzi candidaţii pentru noul Parlament, deci nici structura centrală nu avea cum să aibă, în acest moment, listele finale de candidaturi. Aşa stând lucrurile, dacă domnul Tariceanu face publice alte informaţii decât cele luate din mediile oficiale ale partidului, înseamnă ca listele de candidaţi s-au făcut într-un cadru care îl excede pe cel al partidului şi sigur pe aceste liste neoficiale sunt mulţi oameni vizaţi de propunerile domnului Vasile Nistor.

Copresedinte ALDE Neamt
Deputat Vasile Catalin Dragusanu.

D.M.B.
PUBLICITATE