Copac căzut peste trei autospeciale ale Salvamont Neamț. Pagube de peste 200 mii lei


În data de 11 decembrie în jurul orei 22:00, rafale de vânt ce au depășit 100 km/h au produs căderi de arbori în toată zona montană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un brad de dimensiuni foarte mari a fost rupt de vânt și a căzut peste mașinile de intervenție ale Serviciului Salvamont. Trei autospeciale au fost distruse în intregime. Mașinile aveau dotari tehnice de ultima generație, trolii, comunicații, echipamente medicale de urgență, erau ranforsate și pregatite să facă față terenului greu accesibil din zona montană.

La ora actuala suntem in incapacitate totala de a interveni conform procedurilor oparative si probabil va dura destul de mult pana cand vom putea sa revenim la capacitatea tehnica de pana la eveniment.

Timpii de interventie terestra in Masivul Ceahlau se vor tripla in conditiile in care sezonul turistic de iarna va incepe in mai putin de zece zile iar in cazul unor temperaturi scazute timpul de supravietuire a victimelor scade simtitor.

Nu stim cum o sa putem rezolva aceasta situatie . Aceasta este din pacate realitatea pe care trebuie sa ne-o asumam.

Sunt ferm convins ca, avand in vedere importanta serviciului si faptul ca in fiecare an zeci de turisti sunt salvati gratie operatiunilor derulate de noi , Consiliul Judetean Neamt va rezolva aceasta problema si ne va sprijini ca si pana acum.

Pagubele estimate depasesc 200 mii lei.” – se arată într-un comunicat al Salvamont Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE