Consilier local și fost viceprimar din Neamț, anchetat de ANI


Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a 12 foști și actuali aleși locali, printre care și unul din județul Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

TROFIN CONSTANTIN ROMEO, actual consilier local și fost viceprimar  al Comunei Români, județul Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat  la deliberarea și adoptarea (votând „pentru”) Hotărârii privind aprobarea închirierii pășuni (islazul comunal), în temeiul căreia s-a încheiat Contractul de închiriere între Primăria Români și persoana evaluată, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

De asemenea, pentru suprafața ce i-a fost dată spre închiriere, conform contractului de închiriere sus-menționat, și animalele deținute (împreună cu alte 2,49 ha teren), persoana evaluată a încasat subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Neamț.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. a) și 77 din Legea nr. 393/2004.

D.M.B.
PUBLICITATE