Celebra firmă din Neamț care produce ColonHelp, scăderi dramatice în vânzări.

Societatea ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL (CUI: 21917821) a fost înfiinţată în iunie 2007, de către Paulina AILINCĂI (62 de ani în prezent) şi Paul Emanuel AILINCĂI (40 de ani), având ca obiect principal de activitate “fabricarea altor produse alimentare”. Capitalul social este şi acum de 200 lei, iar sediul social în satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În primii doi ani de activitate (2007 şi 2008), societatea nu a produs decât nişte pierderi neimportante, pentru ca în 2009 să înregistreze o cifră de afaceri de 1.797.441 lei şi un profit net de 865.952 lei, adică 48% din cifra de afaceri. În 2010 şi 2011, ani teoretic de criză, ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL a “explodat”, ciudat fiind faptul că o firmă care oficial face producţie reuşeşte să înregistreze o rată a profitului de peste 50% (din cifra de afaceri), în timp ce datoriile se ridică la doar 10% din vânzări.COLONHELP-10-ani

Acest “boom ” s-a datorat lansării şi promovării agresive a unui produs netestat clinic, dar prezentat drept “cel mai bun curăţitor intestinal şi detoxifiant din România”, numit “ColonHelp”. Susţinut fără remuşcări (dar contra cost, desigur) de unele vedete şi aşa-zise nutriţioniste, acest “produs-minune” a fost achiziţionat “în prostie” în 2010-2011, cumpărătorii fiind convinşi (păcăliţi) că se vor vindeca sau vor slăbi (în funcţie de dorinţe) dacă înghit tărâţa a cărei compoziţie nu apare nici acum detaliată pe ambalaj.

Se pare că totuşi, consumul de “ColonHelp” a avut efecte asupra consumatorilor, dar “secundare”: aceştia s-au deşteptat după ce au lăsat câteva sute de lei la farmaciile (naturiste) care vindeau “produsul-minune” şi au realizat că nu fac altceva decât să îngraşe conturile Paulinei AILINCĂI şi ale farmaciştilor. Prin urmare, vânzările au scăzut cu mai mult de un sfert în 2012, deşi diminuarea de peste 4 ori a profitului net sugerează că s-au efectuat reduceri masive ale preţurilor.

În 2013, cifra de afaceri a coborât cu peste 10 milioane lei (100 miliarde lei vechi), ajungând la 28% din valoarea înregistrată în anul de graţie 2011. Mai mult, profitul net a fost de peste 30 de ori mai mic decât cel înregistrat în anul recordurilor, ajungând la o rată corespunzătoare unei societăţii de producţie.

Tot în 2013, ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL a pierdut definitiv disputa din instanţă prin care a solicitat ştergerea unui articol în care era “desfiinţat” produsul societăţii. Blogul unde a apărut articolul se numeşte INSULA ÎNDOIELII, articolul iniţial are un titlu inspirat – ColonHelp nu ajută colonul. Dar goleşte portofelul!, iar mai multe detalii despre acest “război” găsiţi AICI.

Anul trecut, profitul net a crescut puţin (probabil urmare a reducerii cheltuielilor de personal), darcifra de afaceri a continuat să scadă, deşi alde AILINCĂI au lansat tot felul de alte “produse-minune”, oferta actuală (conform site-ului societăţii) cuprinzând 26 tipuri de ceaiuri, pilule şi amestecuri de prafuri cu o compoziţie nedetaliată – se spune că ar conţine X, Y şi Z, dar fără a se menţiona cantităţile/proporţiile. Desigur, toate vindecă de câte ceva, unele au “acţiune imediată”… dar necesită de “cure de 3-6 luni”.

Când exista numai “ColonHelp”, nu a dorit nimeni din firmă să arate în ce constă activitatea de producţie şi să precizeze de unde şi sub ce formă provin ingredientele despre care se spune că ar fi “100% naturale”. Acum, când oferta este de 26 de produse – teoretic diferite ca şi compoziţie, sigur diferite ca ambalaj -, “fabrica” de la Bistriţa ar trebui să aibă 26 de linii de ambalare, presupunând că procesul de “fabricaţie” are o componentă comună pentru toate produsele. Cred că nici în “Photoshop” nu vor putea reprezentanţii companiei să “construiască” aceste 26 linii de ambalare! Aştept să mă contrazică…

sursa supervizor.ro

PUBLICITATE