Cauza incendiului de la Bells: un coș de fum necurățat. Comunicat ISU Neamț

Duminică, 27.09.2015, la ora 10:23, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un restaurant din municipiul Piatra Neamţ, strada Mihail Kogălniceanu. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, constatând că ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Pompierii au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea de pe coşul de fum şi s-a degradat vata minerală din jurul acestuia. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Cu scopul prevenirii producerii incendiilor (cele mai multe incendii care se produc pe timpul sezonului rece izbucnesc de la coşul de fum), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte nemţenilor următoarele:

– Verificarea, repararea şi izolarea termică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

PUBLICITATE