Campania Romania citește, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”


Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” vă invită miercuri, 9 noiembrie, la ora 13.00, în Sala “Cupola” la un eveniment dedicat cărții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, la aniversarea a 135 de ani de la apariție, Revista “Contemporanul” lansează proiectul multianual “RomâniaCitește.ro” – o campanie națională de susținere a artei contemporane prin lecturi publice, abordări interactive cu publicul, lansări și expoziții de carte.

Întâlnirea de la Piatra-Neamț îi are ca protagonişti pe scriitorii Aura Christi, iniţiator al proiectului, Adrian G. Romila, Emil Nicolae şi Vlad Vlas.

Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ și amfitrion al evenimentului: „Ne bucură faptul că am fost integraţi în acest proiect care are o mare încărcătură simbolică, care vorbeşte de lectură, de carte într-o perioadă de criză a lecturii şi de criză a identităţii. Proiectul revistei Contemporanul este unul salutar, evident, este itinerant şi se adresează cu precădere publicului tînăr. Dincolo de asta, ne bucură prezenţa la Piatra Neamţ a Aurei Christi, scriitor de anvergură, poet şi prozator deopotrivă, realizator de proiecte culturale importante. Sperăm ca oferta noastră să atragă un public interesat de carte, de actul lecturii, de spectacolul epicului şi al ideilor”. 

D.M.B.
PUBLICITATE