Biserică înaltă cât un bloc cu 20 de etaje, dar cu aspect de kitsch, în Neamț.


În județul Neamț există o biserică înaltă cât un bloc cu 20 de etaje dar cu un amestec de stiluri cu aspect de kitsch. Cel puțin așa susțin arhitecții care consideră că „de la streaşină în sus cineva şi-a bătut joc”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un reportaj al celor de la digi24.ro, prezintă cum s-a ridicat biserica cu aprobarea mai-marilor Ortodoxiei. Ba mai mult localnicii din banii cărora s-a ridicat lăcaşul sunt însă încântaţi, şi nu le dă de gândit faptul că acolo s-a turnat un film de groază.

Are 51 de metri înălțime, e construită din cărămidă cu enoriașii din comună”, spune Constantin Pârvu, coordonator lucrări biserică

14 ani s-a lucrat la Biserica parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Podoleni, județul Neamț, care a apărut în filmul de groază „Strigoi”. Turla are douăsprezece coloane, după numărul Sfinților Apostoli. Cele două turnulețe gemene cu ferestruici în diagonală și brâul sub formă de balcon care împrejmuiește clopotnița fac din biserică un unicat.

Construcția lăcașului de cult a costat 120 de mii de lei, bani donați de enoriași. Turnul principal al bisericii are o înălțime comparabilă cu un bloc de 16 etaje, iar partea superioară îmbină mai multe stiluri arhitectonice. – notează digi24.ro

Vezi video – AICI

Dan Mihail B.
sursa: digi24.ro
PUBLICITATE