Apaserv: A fost o bacterie dar nu a ajuns la robinetul niciunui locuitor din Piatra Neamț


Directorul Cătălin Dughir, a lămurit astăzi, 3 februarie, zvonul că ar fi existat o bacterie în apa de la robinetul celor din Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și ZVON! Apa din Piatra Neamț infestată cu o bacterie. ApaServ nu confirmă

DSC_8130Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentată situația lacului Bâtca, unde a fost găsită o bacterie în apă iar cei de la Apaserv au avut grijă să preîntâmpine o contaminare în rețeaua de apă pe raza orașului Piatra Neamț

Vasilescu Liliana, șefa laboratorului de apă potabilă, este cea care a reușit ieri să oprească o contaminare la nivelul rețelei de apă potabilă cu bacteria Clostridium (bacterii sulfite-reducătoare). „Ieri dimineață aceasta a sesizat și imediat a fost blocată captarea Bâtca și foarte rapid a fost trecut pe captarea de la Vaduri” a precizat directorul Cătălin Dughir.

Din analizele făcute a rezultat că nu există prezența niciunui microorganism în rețeaua de distribuție pe raza orașului „Din cele două surse, în momentul în care am primit alertă că cea de la Bâtca este cu probleme imediat am sistat, am golit rezervoarele care ar fi fost posibil să fie contaminate, le-am spălat și am început să furnizăm apă în municipiul Piatra Neamț prin captarea de la Vaduri.” – a mai spus acesta.

Problema lacului Bâtca nu este problema ApaServ. Apaserv-ul nu este administratorul acelui lac. „De-acolo luăm apă și plătim pentru asta la Apele Române, iar întreținerea lacului se află sub Hidroelectrica.” este motivul pentru care Cătălin Dughir consideră că nu este problema celor de la ApaServ să curețe și să întrețină lacul iar cei care fac asta ar trebui să-și asume această problemă.

Deci, într-adevăr a fost o bacterie în apa din lacul Bâtca Doamnei, nu a ajuns la robinetele pietrenilor, dar cum spuneam, consider că aceste declarații lămuritoare puteau fi făcute ieri într-un comunicat de presă, mai ales că în astfel de situații lipsa de comunicare este cea care poate creea panică sau dezinformare… 

PUBLICITATE