Ancheta finală asupra Spitalulului Județean Neamț privitor la decesul bebelușului


Comunicatul DSP Neamț, privitor la ancheta finală după decesul prematurului din 17 iulie 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

2358_160805144734_001-page-001Cauza decesului pentru nou-născutul prematur geamăn I, născut în 9 iulie 2016 prin operație cezariană la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este hemoragia cerebrală în contextul Bolii Hemoragice a nou-născutului prematur confirmată prin necropsia nr. 13C/18.07.2016 și buletinul histopatologic 13C/3.08.2016.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț declară infecție nosocomială – infecție bacteriologică confirmată a țesutului sanguin cu o hemocultură pozitivă în baza definiției de caz din Ord. MS 916/2006.

În cadrul măsurilor impuse urmare a anchetei epidemiologice s-au investigat  bacteriologic copii contactați, personalul medico-sanitar și mediul de spital, rezultatele fiind conforme cu prevederile legislației în vigoare.

Analizând istoricul infecțiilor nosocomiale din secția neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț (2008-2016) s-a constatat că germenele izolat din hemocultura menționată nu a fost prezent în etiologia infecțiilor nosocomiale.

Din monitorizarea stării de sanitație a secției în ultimii trei ani nu s-a observat prezența acestei bacterii în secția Nou-Născuți, se arată în comunicatul SJU Piatra Neamț

Vezi și Un bebeluș a murit în Spitalul Județean Neamț. Părinții acuză de mușamalizare…

Conducerea CJ Neamț reacționează la moartea bebelușului din Spitalul Județean

Spitalul Județean Neamț reacționează, la presiune, în scandalul bebelușului decedat

Anchetă DSP la Spitalul Județean Neamț, după scandalul declanşat în urma morţii bebeluşului

Cazul bebelușului mort! Arsene: la spital e OK! Dulamă: poate la Iași sunt probleme

PUBLICITATE