Alianța PSD+PMP+ALDE a chiulit iar! Dragoș Chitic: „și-au bătut joc de cetățenii din Piatra-Neamț”


Consilierii locali din alianța (majoritatea) PSD+PMP+ALDE au chiulit astăzi, 19 decembrie, la ședința de Consiliu Local. Nici cu 10 zile în urmă, alianța PSD+PMP+ALDE nu s-a prezentat la ședința de consiliu local, atunci când trebuia votată reducerea prețului la parcările de reședință (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din punctul meu de vedere este o lipsă de respect față de cetățenii orașului, mai ales că astăzi, vorbim despre o ședință ordinară, ședința lunii decembrie în care aveam proiecte importante pentru orașul Piatra-Neamț. Eu consider că atitudinea consilierilor locali din alianța majoritatară PSD+PMP+ALDE este o dovadă de iresponsabilitate, o dovadă de neseriozitate și imaturitate politică. – a spus primarul Dragoș Chitic

Primarul Dragoș Chitic a prezentat câteva proiecte care ar fi trebuit aprobate astăzi și care era un beneficiul orașului Piatra-Neamț.

„riscăm, prin astfel de atitudini să nu putem beneficia de bani europeni în Piatra-Neamț”

– rectificarea bugetului local – Consiliul Județean, ne-a repartizat în bătaie de joc doar 50.000 lei și pentru că nu s-a aprobat astăzi rectificarea, nu putem să cheltuim acești bani.”

– „trebuia introdusă suma de 54.000 lei, reprezentând drepturi salariale câștigate de cadrele didactice din Piatra-Neamț, în instanță. Profesorii din Piatra-Neamț nu se vor putea bucura, de Crăciun, de acești bani.”

– Alocarea unor sume de bani pentru parteneriate – nu putem să ne premiem sportivii de performanță pentru că manifestarea are loc mâine”

prelungirea parteneriatului cu patinoarul

– proiect al Casei Corpului Didactic de formare a cadrelor didactice

– vânzarea unor locuințe ANL către chiriașii care au solicitat acest lucru

– un proiect european – drumul județean Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești, până la limita cu județul Bacău.

– contractele de închiriere ale panourilor publicitare „dacă nu avem o hotărâre de prelungire a contractelor, primăria nu va mai încasa bani până la organizarea unei licitații”

– planul de reorganizare al CMI Urban „dacă nu aprobăm acest plan, riscăm ca societatea să intre în faliment

– gratuitățile pe transport public „riscăm ca după 1 ianuarie, pensionarii, elevii, cei din familii cu venituri modeste, să nu mai poată beneficia de gratuitate pe transportul public.”

„Lovativ Serv dorește acordarea unui spațiu care, culmea, din informațiile pe care le avem, este ocupat.”

Este de neînțeles lipsa consilierilor de la cele trei formațiuni politice (PSD+PMP+ALDE) de astăzi. Eu, personal, nu am fost informat despre motivul care a determinat această absență. Consider că cele trei partide sunt iresponsabile în ce privește activitatea administrativă. Prin lipsa de astăzi, practic și-au bătut joc de cetățenii din Piatra-Neamț. Consilierii absenți, ar trebui să nu-și primească indemnizația pentru luna decembrie iar cetățenii trebuie să știe că cei cărora le-au dat votul să-i reprezinte, nu participă la ședințele importante în luarea deciziilor pentru Piatra-Neamț – a declarat primarul Dragoș Chitic

consiliul local piatra neamt pnl

D.M.B.
PUBLICITATE