Alianța PSD+PMP+ALDE alungă investitorii din Piatra-Neamț. Au votat împotrivă!


Un proiect de 5 milioane de euro care ar fi creat 150 de noi locuri de muncă a fost respins, ieri (31 august), de către noua majoritate a municipiului Piatra-Neamț – PSD+PMP+ALDE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

consiliul local piatra (3)Este vorba de aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru hypermarketul Kaufland din zona 1 Mai. Același proiect a fost retras luna trecută de pe ordinea de zi de către aceeași consilieri care au solicitat în şedinţele pe comisii să li se dea lămuriri clare despre traseul pe care l-a avut terenul respectiv, situat pe strada General Dăscălescu, din proprietatea primăriei în cea a dezvoltatorului SC Grup 4 Instalaţii SA.

După o lună de „lămuriri” și (ATENȚIE!) după ce a primit votul favorabil în comisii (inclusiv de la consilierii noii majorități), în cadrul ședinței de Consiliu Local, noua majoritate PSD+PMP+ALDE s-a opus. Într-o conferință de presă ulterioară ședinței, președintele PSD Piatra-Neamț, viceprimarul Luminița Vârlan, a susținut că un motiv principal pentru care nu a fost votat acest proiect a fost lipsa unor acte (lucruri ce țin de birocrație), iar pentru colegii din PSD psd consiliul local piatracare au votat favorabil proiectul, în comisii, s-a găsit o explicație: „nu au avut timp să consulte proiectele înainte de ședință”. Asta în condițiile în care același proiect a fost în atenția consilierilor acum o lună!!!

Un alt lucru interesant este votul dat de viceprimarul Gavrilescu. Acesta a votat pentru acest proiect, în opoziție cu ai săi colegi din alianță și din partid. Să fie doar un vot de formă, în condițiile în care Gavrilescu a fost INIȚIATORUL acestui proiect? Sau colegii din partid votează împotriva lui? Dar ținând cont că la restul proiectelor, Gavrilescu, alături de noua majoritate au votat în același ton, mai mult ca sigur domnul viceprimar are o bulină neagră.

consiliul local piatra (2)Iar pentru că asemenea atitudine lasă urmări, reprezentanții care voiau să construiască un nou Kaufland la Piatra-Neamț au promis însă că dacă nu va trece proiectul, vor renunța la investiție, chiar dacă au cheltuit până acum 3 milioane de lei.

Pe bună dreptate ne întrebăm: cum să mai facem parcuri industriale, cum să mai atragem investitori străini, cum să mai aducem diaspora înapoi acasă și să le oferim locuri de muncă decente, când aleșii PSD+PMP+ALDE alungă investitorii? Probabil majoritatea nou creată vrea să arate că sunt o forță și o echipă. Până acum au demonstrat asta. Din păcate, împotriva cetățeanului care i-a trimis în Consiliul Local.

chitic varlan„S-a încălcat parteneriatul pentru administrație”
Primarul Dragoș Chitic: „Vreau să fiu foarte clar și să vă spun că la momentul în care s-a investit acest consiliu local am propus un parteneriat administrativ. Constat că încep să fie încălcate înțelegerile acestui parteneriat. Parteneriatul este pentru Piatra-Neamț, pentru dezvoltarea acestui oraș și pentru proiecte de interes pentru comunitatea locală.”

„PUZ-ul nu înseamnă o autorizație de construcție.”
„Constat că la comisii, cu 2 zile înainte de ședință, se dau avize favorabile și nu se pun întrebări referitoare la anumite proiecte dar în ședințele de consiliu local se intervine cu tot felul de lucruri care n-au fost discutate înainte. Toate documentele care s-au cerut legat de PUZ-ul de la Kaufland puteau fi solicitate în ședința de comisii. Fac un apel către colegii din consiliul local să fie prezenți la comisii și să stabilim în cadrul comisiilor neclaritățile legate de un proiect sau altul. Consider că este nefiresc să nu aprobăm în Consiliul Local

reprezentanții investiției
reprezentanții investiției

proiecte importante pentru comunitate și vă dau exemplul PUZ-ului de la hypermarket. A spus-o și reprezentantul firmei investitoare, aproape 5 milioane de euro, investiție în Piatra-Neamț, 150 de locuri de muncă, taxe și impozite pentru bugetul local, în condițiile în care un PUZ nu înseamnă o autorizație de construcție. La autorizația de construcție este obligatorie prezentarea tuturor documentelor pe care astăzi, consilierii locali le-au menționat.” – a declarat edilul

„Pierdem 1.000.000 de lei”
„Vânzarea acelui teren s-a făcut în urma unei licitații la un preț de aproape un milion de lei. Trei sute de mii au fost dați avans, după aprobarea PUZ-ului, când investitorul știa că poate să construiască, urma să achite diferența. Deci este clar că, nu numai că nu vom mai încasa 700.000 lei, dar va trebui să și returnăm cei 300.000 lei, iar în condițiile actuale orice sumă de bani reprezintă o problemă pentru bugetul primăriei.” – a mai menționat Dragoș Chitic

Dan Mihail B.
PUBLICITATE