Acuzații grave de la ApaServ către conducerea CJ Neamț


apaserv ca dughir sedintaO ședință cu surprize a celor de la Consiliul Județean Neamț, care a votat un proiect de hotărâre, introdus în ultimul moment în ordinea de zi a ședinței extraordinare (Vezi articolul – AICI), a oferit conducerii ApaServ ocazia de a ieși cu declarații, spunem noi, destul de grave.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul a început cu afirmațiile președintelui Consiliului de Administrație Apa Serv, Vasile Dăscălescu, care a punctat acuzații grave:„Cam după un an de zile de la începerea mandatului meu, s-au făcut presiuni asupra mea” – a declarat Vasile Dăscălescu, menționând că presiunile au vizat demiterea actualului director Cătălin Dughir iar că dacă nu execută „am fost amenințat că cine nu execută zboară” prin diverse semnale, primind indicații să-și dea demisia din C.A. Ba mai mult, a scos la iveală un discurs la care a participat și în care o anumită „culoare politică” ar fi declarat: „Această companie trebuie să fie a noastră”

După ce a prezentat situația companiei, care nu ar fi deloc așa dezastruoasă cum se preciza în raportul de la CJ, directorul Cătălin Dughir a ținut să amintească noii conduceri a Consiliului Județean faptul că „hotărârea Consiliului Județean este fără temei legal”, motiv pentru care va acționa această decizie în instanță.

Dincolo de aspectele administrative, sau bătăliile politice dintre ApaServ și noua conducere CJ, declarațiile de astăzi au scos la iveală aspecte ce țin de alte instituții ale statului, chiar Dughir fiind cel care a precizat că sunt sesizări depuse la DNA şi, de asemenea, va mai înainta o plângere către aceeaşi instituţie.
Câteva dintre aceste acuzaţii :
„…tocmai ăsta e motivul pentru care nu am fost agreat. Pentru că nu am spus <yes> la orice…” (n.r.-făcând referire la presiunile făcute asupra acestuia)
„…în birou la mine toți vin cu un interes și în general cei care sunt la putere…”
„…de asta se dorește schimbarea mea. Se dorește unul care, când intră cineva în birou și spune <faci asta>, <am înțeles, să trăiți> și se face”(…)„…actuala conducere a CJ a venit la mine în birou, dar înainte. De când am făcut sesizare la DNA nu mai vine…”
„…mi se pare că influența politicului în administrarea societății a depășit orice limită…”

„Dacă ieri, de ziua mea, nu mi-au făcut nici o urare, dar au făcut ședința surpriză, le fac eu o urare azi: La mulţi ani cu executare!”, a mai spus Cătălin Dughir.

D.M.B.
PUBLICITATE