Acţiune de informare preventivă pentru elevi, în caz de cutremur

Vineri, 25.09.2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Taşca, Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Geo Sting şi compania Carpatcement au organizat o activitateel de informare preventivă la Şcoala Gimnazială Taşca. Acţiunea a început la ora 09:40, când a sunat alarma de cutremur la unitatea de învăţământ. Elevii au repetat comportamentul ce trebuie urmat în caz de cutremur, respectiv s-au adăpostit, s-au evacuat din clădire după trecerea undei seismice şi s-au deplasat pe terenul de sport, unde a fost făcută prezenţa de către cadrele didactice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe teren, subofiţerul Irina Popa a prezentat copiilor modul corect de comportare în cazul se produce un cutremur, pentru fiecare situaţie în care se pot afla, precum şi în cazul producerii altor situaţii de urgenţă, ca incendiile, inundaţiile şi descoperirea unor elemente de muniţie.

Un angajat al Carpatcement a prezentat importanţa măsurilor tasca2de securitate şi sănătate în muncă, după care copii au avut ocazia să vadă cum se utilizează un stingător de incendiu, demonstraţia fiind făcută de un membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, şi, la sfârşit, să refuleze apă, folosind furtunurile de înaltă presiune ale autospecialei de pompieri.

PUBLICITATE