IPJ Neamț – Accident mortal, ieri (6 noiembrie), în localitatea Grințieș


În seara zilei de 06.11.2016, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs în localitatea Grințieș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că în timp ce un bărbat de 48 de ani, din București conducea un autoturism pe DN 15, având direcţia de deplasare Borsec-Poiana Largului, a surprins și accidentat mortal o femeie de 77 de ani, care circula pe partea carosabilă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescente reflectorizante. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

 Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

 La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

 Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul ca atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi!

 Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

 Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi.

 Copii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copii imită comportamentul rutier al adulţilor.

 Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!

 Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice daca aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

 Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

D.M.B.
PUBLICITATE