Accident grav în judeţul Neamţ. Au fost implicate o autoutilitară şi un microbuz


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi (15 ianuarie), începându cu ora 8:00, în judeţul Neamţ, traficul rutier este întrerupt pe DN15B Târgu-Neamţ -Poiana Largului, în zona Pipirig, din cauza unui accident în care au fost implicate o autoutilitară şi un microbuz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

8:40 „În dimineața zilei de 15 ianuarie 2017 la ora 7:36, Dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț a fost anunțat la prin apel la „112” despre producerea unui accident rutier în satul Leghin, comuna Pipirig, județul Neamț, între două microbuze. La locul intervenției s-au deplasat o autospecială cu apă și spumă de capacitate medie și una de capacitate mare din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate medie din cadrul Gărzii 2, Poiana Teiului, o ambulanță de terapie mobilă intensivă, un echipaj de prim ajutor, autospecială pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

Din primele informații, este vorba de 7 victime, dintre care o persoană în curs de resuscitare și unul dintre șoferi, în stare de inconștiență.

La nivelul județului s-a activat Planul Roșu de intervenție – a declarat purtătorul de cuvânt ISU Neamț

9:00 – Conform unor informații de la fața locului, o persoană (o femeie în vârstă de 72 de ani) a decedat iar vinovat de producerea accidentului este șoferul autoutilitarei (un bărbat de 48 de ani din Suceava), care ar fi intrat, într-o curbă, pe contrasens.

9:20 – Conform unei actualizări a ISU Neamț, persoana care se afla în curs de resuscitare a decedat iar ceilalți 6 răniți au fost transportați la spital

10:00 – Conform IPJ Neamț, vinovat de producerea accidentului este șoferul autoutilitarei (un bărbat de 48 de ani din Suceava). La volanul microbuzului se afla un bărbat de 41 de ani din Pipirig. Femeia care a decedat, pasageră în microbuz, are vârsta de 72 de ani. Totți pasagerii erau din Pipirig. Aceștia mergeau la mănăstire. Nu e vorba de o cursă de transport persoane.

Comunicat Poliția Neamț
„În această dimineață, în jurul orei 07.35, polițiștii rutieri au intervenit pentru salvarea de vieți și cercetarea la fața locului în cazul accidentului de circulație produs pe DN 15B, în comuna Pipirig. Din primele cercetări efectuate de polițiști se pare că, în timp ce un bărbat de 48 de ani, din Suceava conducea un autoturism pe DN 15B, având direcția de deplasare Târgu Neamț-Pipirig, pe un sector de drum în curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcție de mers și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un microbuz condus de către un bărbat de 41 de ani din Pipirig. În urma impactului a rezultat decesul unei femei de 72 de ani, pasageră în microbuz, rănirea conducătorilor auto și a altor patru pasageri din microbuz. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. Din verificări a reieșit că microbuzul nu se afla în regim de transport public de persoane, fiind o cursă privată. Traficul în zonă a fost blocat pentru o perioadă scurtă de timp, pe parcursul cercetării la fața locului, ulterior fiind asigurată circulația vehiculelor pe un singur sens, dirijată alternativ de polițiști. Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.”

Comunicat ISU Neamț
Duminică, 15.01.2017 la ora 07.35, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui accident rutier între 2 microbuze pe DN 15-B, pe raza localității Leghin, com. Pipirig, soldat cu 7 victime, dintre care 1 persoană era încarcerată. Având în vedere numărul mare de victime, s-a dispus punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție la nivelul județului. De la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț s-au deplasat un ofițer, 19 subofițeri cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă. De la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț s-au deplasat un ofițer, 7 subofițeri cu o autospecială de prim ajutor, o autospecială de terapie intensivă mobilă, o autospecială de transport personal și victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă. De asemenea, Serviciul de Ambulanță a trimis la fața locului 4 echipaje. S-a intervenit pentru descarcerarea persoanei, respectiv acordarea asistenței medicale și transportul la spital a 6 persoane.

D.M.B.
PUBLICITATE