26 Septembrie – Ziua Mondială a Contracepţiei. Vezi statisticile în Neamț


Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an. Are drept scop reducerea apariţiei sarcinilor nedorite şi creşterea conştientizării importanţei contracepţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În 2015, la nivel global, 225 de milioane de femei nu au avut acces la contracepţie, rezultând 74 de milioane de sarcini neplanificate  şi peste 500.000 de decese materne.

În ianuarie 2016, OMS a dezvoltat un nou instrument digital, pentru a facilita accesul femeilor la opţiuni contraceptive sigure. – http://www.who.int/reproductivehealth/news/pfpc/en/

În Românianumărul încă mare al sarcinilor nedorite care se soldează cu avort, ponderea destul de mare a avorturilor la fetele sub 19 ani, dar şi creşterea  numărului nou-născuţilor abandonaţi în maternităţi, confirmă nevoia încă neacoperită de servicii de planificare familială, mai ales la femeile dezavantajate sau vulnerabile.

România se numără printre ţările cu cea mai mică rată de acoperire/acces la contraceptivele moderne, dintre ţările cuprinse în raportul Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială, publicat în 2015 (15,6%).

Conform DSP, în judeţul Neamţ datele statistice referitoare la numărul avorturilor se prezintă astfel:

1

D.M.B.
PUBLICITATE