21 misiuni ISU Neamț în două zile. Incendii, persoane căutate, concerte, copaci căzuți etc.


Misiune căutare persoană

            Joi, 01.12.2016, între orele 08.30 – 17.00, 4 subofițeri cu o barcă de căutare salvare și o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț au reluat căutările persoanei dată dispărută în râul Bistrița în data de 17.11.2016, în lacul „Reconstrucția” din Piatra Neamț. În urma căutărilor, persoana nu a fost găsită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Misiune de supraveghere – monitorizare curs rau Bistrita – fenomen zapor

Joi, 01.12.2016, în intervalele orare 09.00 – 09.50, 2 subofițeri și o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Targu Neamț, Garda II Poiana Teiului, au executat misiuni de supraveghere si monitorizare a fenomenului de zapor pe cursul râului Bistrița in portiunea baraj Topoliceni – pod Savinesti.

Incendii

Joi, 01.12.2016 la ora 14.29, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință în sat Oanțu, comuna Pîngărați. La locul evenimentului s-au deplasat un 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului au ars aprox. 2 mp de perete din bârnă de lemn, oSB și rigips. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești. Cauza probabilă a incendiului: sistem de încălzire neizolat termic corespunzător.

Joi, 01.12.2016 la ora 19.50, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o gospodărie din comuna Costișa, sat Costișa. La locul evenimentului s-au deplasat un 4 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului au ars aprox. 50 kg deșeuri (carton și materiale plastice) depozitate în curte. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Misiune asigurare supraveghere zonă eveniment public

Joi, 01.12.2016 la ora 15.58, 4 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț au asigurat supravegherea zonei de desfășurare a concertului organizat cu ocazia deschiderii unui centru comercial în Piatra Neamț.

Misiuni de căutare-salvare persoane

            Vineri, 02.12.2016, între orele 08.45 – 16.00, 9 subofițeri cu o barcă de căutare salvare și o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț au reluat căutările persoanei dată dispărută în râul Bistrița în data de 17.11.2016, în lacul „Reconstrucția” din Piatra Neamț. În urma căutărilor, persoana nu a fost găsită.

Vineri, 02.12.2016 la ora 14.37, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 cu privire la o persoană căzută de la etajul 2 al unui bloc din Roman. La locul intervenției s-au deplasat 9 subofițeri cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Persoana a fost salvată și transportată de echipajul de prim ajutor la spital pentru invenstigații de specialitate.

Vineri, 02.12.2016 la ora 18:47, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 că o mașină aparținând E-ON Moldova a derapat din cauza zăpezii, în șanțul de pe marginea drumului. La locul intervenției s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Ca urmare a intervenției, mașina a fost scoasă..

Misiune de supraveghere – monitorizare curs rau Bistrita – fenomen zăpor

Vineri, 02.11.2016, în intervalele orare 09.59 – 10.20, 2 subofițeri și o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Targu Neamț, Garda II Poiana Teiului, au executat misiuni de supraveghere si monitorizare a fenomenului de zapor pe cursul râului Bistrița in portiunea pod Savinesti – pod Galu- capul Poienii.

Incendii

Vineri, 02.12.2016 la ora 11.05, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o garsonieră din municipiul Piatra Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat un 2 ofițeri și 10 subofiţeri cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului au ars obiecte de mobilier, articole vestimentare, aparate electrocasnice (TV,cuptor cu microunde, frigider, mașină de spălat, aragaz), documente personale, tâmplărie PVC și alte bunuri de uz casnic. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

Vineri, 02.12.2016 la ora 18.20, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din comuna Grumăzești, sat Topolița. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tirgu Neamț. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum.

Vineri, 02.12.2016 la ora 18.45, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din comuna Țibucani, sat Davideni. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tirgu Neamț. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum, s-a degradat tavanul încăperii, soba și cca . 2 mp de parchet.

Vineri, 02.12.2016 la ora 18.46, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din comuna Icușești, sat Mesteacăn. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tirgu Neamț. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești.

Vineri, 02.12.2016 la ora 19.15, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din comuna Urecheni, sat Urecheni. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tirgu Neamț. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești.

Vineri, 02.12.2016 la ora 20.21, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din municipiul Roman. La locul intervenției s-au deplasat 4 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești.

Vineri, 02.12.2016 la ora 21.14, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din municipiul Roman. La locul intervenției s-au deplasat 9 subofiţeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești.

Misiune asigurare supraveghere zonă eveniment public

Vineri, 02.12.2016 la ora 16.15, 4 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț au asigurat supravegherea zonei de desfășurare a concertului organizat cu ocazia deschiderii unui centru comercial în Piatra Neamț.

Misiuni degajări

Vineri, 02.12.2016, la ora 08.57, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre căderea unui arbore pe carosabil, în localitatea Garcina. La locul intervnției s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma intervenției a fost îndepărtat arborele de pe carosabil.

Vineri, 02.12.2016, la ora 19.37, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre căderea unui arbore pe carosabil, în localitatea Horia. La locul intervnției s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. În urma intervenției a fost îndepărtat arborele de pe carosabil.

Vineri, 02.12.2016, la ora 19.49, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre un acoperiș cu pericol de prăbușire, în municipiul Roman. La locul intervnției s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au intervenitpentru îndepărtarea părților din acoperiș (cca. 20 mp tablă) cu pericol de prăbușire.

Misiune pirotehnică

Vineri, 02.12.2016, începând cu ora 14:55 echipa pirotehnică formată din 3 subofițeri pirotehniști din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ s-au deplasat, în comuna Bahna, sat Izvoare, în vederea asanării terenului de muniție rămasă neexplodată. La fața locului s-a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 50 mm.

D.M.B.
PUBLICITATE