În 2016, Poliția Neamț a confiscat 386.686 de țigarete și 149 litri de alcool


În urma acţiunilor desfăşurate de polițiștii nemțeni în anul 2016, au fost recuperaţi peste 245.000 de lei proveniţi din contrabanda cu tutun și alcool. Prevenirea şi combaterea fraudelor financiare şi protejarea intereselor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română şi au ca scop asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat. Poliţia Română, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, desfăşoară activităţi de prevenire și combatere a ilegalităților economico – financiare, în mai multe planuri de acțiune derulate la nivel național.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, sau desfășurat 158 de controale, în cadrul planului de acțiune ,,Smoke 2016”. În urma verificărilor efectuate la 651 de agenți economici, au fost înregistrate 67 de dosare penale privind comiterea a 70 de infracţiuni. Totodată, în cadrul planului de acțiune ,,Shut 2016” privind combaterea traficului ilicit de produse
accizabile(alcool) au fost verificați 112 agenți economici, fiind constatate 11 infracțiuni în acest domeniu.

În anul 2016, polițiști nemțeni au recuperat 245.361 de lei din prejudiciul cauzat, fiind indisponibilizate 386.686 de țigarete și 149 litri de alcool. Pentru neregulile de natură contravențională constatate, polițiștii au aplicat 166 de sancţiuni, în valoare de 142.250 de lei.

Exemplu:
La data de 21.12.2016, în baza mandatului judecătoresc, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice- IPJ Neamț au efectuau o perchiziție domiciliară la un imobil din localitatea Podoleni aparținând unei persoane juridice cu sediul în Piatra Neamț. Cu ocazia activităților desfășurate a fost identificat un bărbat de 63 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce deținea, expusă spre comercializare, cantitatea de 26 litri de alcool, fără documente de proveniență și fără a avea aplicate pe recipient banderole de acciză. De asemenea au mai fost găsite și 900 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării, iar polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Codul fiscal și Codul vamal.

D.M.B.
PUBLICITATE