10 misiuni pentru pompierii nemțeni, ieri, 10 ianuarie

 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Misiuni de stingere incendii 

Marți, 10.01.2017, la ora 11.10, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Săbăoani. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ 4 mp din planșeul locuinței fabricat din lemn și 4 mp din acoperișul din asterială lemn și învelitoare de tablă. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Marți, 10.01.2017, la ora 18.43, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Oglinzi, comuna Răucești. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Marți, 10.01.2017, la ora 18.44, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Humulești, orașul Târgu Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au stins incendiul în urma căruia au ars : 2 uși de lemn, peretele interior din grindă de lemn pe circa 10 mp și tavanul pe circa 6 mp. Cauza probabilă a incendiului: aparatură electrică de încălzit lasată sub tensiune.

Marți, 10.01.2017, la ora 22.27, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din orașul Roznov. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat.

Marți, 10.01.2017, la ora 22.49, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Bistra, comuna Bicazu Ardelean. La locul evenimentului s-au deplasat 11 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ 75 mp acoperiș din asterială lemn cu învelitoare de tablă și 40 mp acoperiș din asterială lemn cu învelitoare de azbociment. S-a deteriorat tavanul la 3 camere. Cauza probabilă a incendiului: Burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Pe timpul desfășurării intervenției, proprietarul a suferit un atac de panică urmat de un stop cardio-respirator fără răspuns la manevre. Proprietarul a fost declarat decedat de către echipajul SAJ.

Misiune salvare animale

            Marți, 10.01.2017, la ora 16:54, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin SNUAU 112, despre o lebădă rănită pe luciul apei dintr-un iaz din satul Bălănești, comuna Bîrgăuani. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială de scafandri și 1 barcă, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț. Ajunși la locul intervenției, pompierii au procedat la prinderea lebedei și la scoaterea unui cârlig de pescuit prins în ciocul păsării.

Misiune deblocare persoană

            Marți, 10.01.2017, la ora 16:54, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin SNUAU 112, despre faptul că o persoană nu mai raspunde la usa unui apartament din municipiul Roman. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială, din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, care au deblocat ușa apartamentului unde au gasit o persoană decedată.

Misiuni de patrulare

Marți, 10.01.2017, în intervalele orare 19:00-21:00, echipaje din cadrul subunităților de intervenție au efectuat misiuni de patrulare în municipiile Piatra Neamț, Roman și orașul Tîrgu Neamț pentru identificarea persoanelor fără adăpost în vederea preluării și trasnportului către spațiile special amenajate de autoritățile locale.

Misiuni transport apă

Marți, 10.01.2017 ora 12:01, 2 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, au executat o misiune de transport apă menajeră la Liceul Ion Ionescu de la Brad din com. Horia, solicitare cauzată de înghețarea rețelei de alimentare cu apă a obiectivului.

Misiuni de supraveghere – monitorizare curs râu Bistrița – fenomen zăpor

Marți, 10.01.2017, în intervalele orare 08.58 – 09.45 și 14.58 – 15.40, 1 subofițer cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda II Poiana Teiului, a executat misiuni de monitorizare a fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistrița în porțiunea baraj Topoliceni – pod Săvinești.

D.M.B.
PUBLICITATE